ΤΟΠΙΚΑ

Αλλαξε το προφίλ των ασθενών με Ομικρον, που χρήζουν νοσηλείας

αλλαξε-το-προφίλ-των-ασθενών-με-ομικρο-180508

Το προφίλ των ασθενών που προσβλήθηκαν από την παραλλαγή Ομικρον διαφέρει από ό,τι γνωρίζαμε μέχρι τώρα, με βάση τους ασθενείς που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Βόλου. Σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε τους περασμένους Νοέμβριο και Δεκέμβριο, οπότε τα τέταρτο κύμα «σφυροκοπούσε» το ΕΣΥ από άποψη νοσηλειών, καθώς οι ασθενείς έφτασαν μέχρι και 110, με τους περισσότερους να είναι ανεμβολίαστοι και σε μικρές ηλικίες, τώρα στην πλειονότητά τους οι νοσηλευόμενοι είναι μεγαλύτεροι.

Οι περισσότεροι ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία από 65 έως 80 και δεν είναι κατ΄ανάγκη ανεμβολίαστοι. Υπάρχουν ασθενείς αυτή τη στιγμή που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Βόλου και έχουν εμβολιαστεί, είτε με την πρώτη, είτε με τη δεύτερη δόση, επειδή όμως αντιμετωπίζουν άλλα παθολογικά προβλήματα η Ομικρον τους ταλαιπωρεί.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο τα συμπτώματα που παρουσιάζουν είναι ελαφρά, για αυτό και σε μηχανική υποστήριξη είναι μόνο ανεμβολίαστοι ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τη Δέλτα και βρίσκονται σε μηχανική υποστήριξη τουλάχιστον έναν μήνα.

Χθες στο Αχιλλοπούλειο καταγράφηκαν δύο ακόμη απώλειες. Πρόκειται για ηλικιωμένους 84 και 90 ετών. Είχαν νοσήσει από κορονοϊό, νοσηλεύονταν επί μέρες στο Νοσοκομείο, δυστυχώς όμως δεν τα κατάφεραν και κατέληξαν.

Οι νοσηλευόμενοι σε κλινικές και ΜΕΘ συνολικά ανέρχονται σε 78. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δίνουν τη μάχη πέντε ασθενείς.

Ο ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε στη Μαγνησία 348 νέες μολύνσεις εκ των οποίων οι 31 στις Σποράδες.

Επίσης επιβεβαιώθηκαν 60 θετικά κρούσματα από τα rapid tests.

Στο λιμάνι Σκιάθου σε συνολικό αριθμό 60 δειγμάτων καταγράφηκε ένα θετικό κρούσμα σε κορίτσι 12 ετών, στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου σε συνολικό αριθμό 363 δειγμάτων καταγράφηκαν32 θετικά κρούσματα, σε 16 άντρες και 16 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 38 έτη, ενώ στο Μεταξουργείο σε συνολικό αριθμό165 δειγμάτων καταγράφηκαν 27 θετικά κρούσματα, σε 13 άντρες και 14 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 33 έτη.

Σήμερα, Σάββατο, η μαζική δειγματοληψία θα πραγματοποιηθεί στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου 08:30-15:30.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου