ΤΟΠΙΚΑ

Ενοπλη ληστεία σε μάρκετ στον Βόλο

ενοπλη-ληστεία-σε-μάρκετ-στον-βόλο-180500

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε χθες το απόγευμα στο υποκατάστημα του σούπερ μάρκετ «Μασούτης» στην οδό Αχιλλοπούλου 171 στον Βόλο. Στις 19:00, ενώ στο μάρκετ βρισκόταν πολύς κόσμος, άνδρας 60 ετών περίπου, που βρισκόταν μπροστά από το ταμείο με ψώνια στα χέρια, έβγαλε ξαφνικά πιστόλι στην ταμία και ζητούσε τις εισπράξεις.

Ολα συνέβησαν από τη μία στιγμή στην άλλη. Η υπάλληλος αιφνιδιάστηκε. Αρχικώς είδε τον ληστή να της δείχνει ένα χαρτί, στο οποίο ανέγραφε: «Εχω όπλο» και σε δευτερόλεπτα έβλεπε τον δράστη να το προτάσσει.

Προσπάθησε να εξηγήσει στον ληστή ότι θα πρέπει να ενημερώσει την υπεύθυνη. Ο 60χρονος απείλησε τότε και την υπεύθυνη του καταστήματος και εκείνη την προέτρεψε με ψυχραιμία να του δώσει τα χρήματα και να φύγει.

Οι πελάτες στο υποκατάστημα παρακολουθήσουν τη ληστεία καρέ – καρέ σοκαρισμένοι. Ο ληστής άρπαξε τα χρήματα που βρήκε στο ταμείο και στη συνέχεια απομακρύνθηκε πεζή.

Αμεσα ειδοποιήθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, αστυνομικοί της οποίας εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ληστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ημεδαπό. Ο δράστης για να κρύβει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του φορούσε κουκούλα και μάσκα. Το πιθανότερο είναι να έδρασε μόνος του. Οταν βγήκε από το μάρκετ απομακρύνθηκε πεζή.

Ο ληστής προσποιήθηκε τον πελάτη για να αποπροσανατολίσει για τις προθέσεις του. Πήρε κάποια είδη από τα ράφια στα χέρια του για να περάσει από το ταμείο και να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιό του.

Περίμενε την κατάλληλη στιγμή ώστε και πολύς κόσμος να μην υπάρχει κοντά του, ούτε και άνδρας της ασφάλειας από το υποκατάστημα.

Οταν έφθασε η ώρα για να δράσει, έδειξε αρχικά το χαρτί ώστε να μη χρειαστεί να φωνάξει και γίνει αντιληπτός από τον κόσμο και όταν άκουσε την υπάλληλο να του μιλά για την υπεύθυνη, τότε έβγαλε το όπλο που είχε κρυμμένο στο μπουφάν του ώστε να μην υπάρχει κανένα περιθώριο αντίδρασης

Οι κινήσεις του πάντως έχουν καταγραφεί από κάμερα και το ψηφιακό υλικό βρίσκεται στα χέρια των αστυνομικών αρχών που ερευνούν κάθε στοιχείο στην υπόθεση. Οι έρευνες από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου συνεχίζονται.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου