ΤΟΠΙΚΑ

Ποινές δύο μηνών στους «ποντικούς» για την απόπειρα κλοπής στο ΠΕΒ

ποινές-δύο-μηνών-στους-ποντικούς-γι-180445

Ποινές φυλάκισης 2 μηνών με αναστολή 3ετίας χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στους δύο Ρομά, ηλικίας 30 και 24 ετών, που τρύπωσαν στο 304 ΠΕΒ προχθές το μεσημέρι, με σκοπό να κλέψουν καλώδια από χαλκό.

Το δικαστήριο δεν δέχτηκε τις δικαιολογίες φτώχειας και ανέχειας που προέβαλαν οι κατηγορούμενοι. Αμφότεροι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν και με άλλες πράξεις, ο ένας από τους δυο και με ληστεία.

Ο διοικητής του στρατοπέδου, που ήταν εκείνος που εντόπισε τους δύο άνδρες, ενώ έκανε περίπολο, ενημέρωσε αναλυτικά το δικαστήριο για τις ενέργειές τους.

Απομακρύνονταν από το στρατόπεδο έχοντας πάρει μαζί τους καλώδια από χαλκό βάρους 50 κιλών και ετοιμάζονταν να βγουν από τον χώρο από κενό που υπάρχει σε σημείο της περίφραξης.

Από την πλευρά τους οι κατηγορούμενοι ζήτησαν «συγγνώμη» για τις πράξεις τους. Ο 30χρονος είπε ότι είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών. Το ένα παιδί του αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Ο ίδιος είναι άνεργος και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι οδηγήθηκε σε αυτή την πράξη από ανάγκη.

Ο 24χρονος είπε ότι είναι πατέρας ενός μωρού παιδιού, είναι άνεργος, ψάχνει για εργασία συνεχώς και κανείς δεν του προσφέρει. Υποστήριξε ότι οδηγήθηκε στην κλοπή επειδή αντιμετωπίζει προβλήματα.

Και οι δυο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι μπήκαν σκοπίμως στο εργοστάσιο για να κλέψουν. Είπαν ότι βρέθηκαν εκεί επειδή στην περιοχή έχει μαντριά και οι κτηνοτρόφοι τους δίνουν σίδερα και άλλα αντικείμενα που δεν χρειάζονται. Δεν μπορούσαν όμως να δικαιολογήσουν το γεγονός ότι μπήκαν στο 304 ΠΕΒ από κενό στην περίφραξη και άρα αν μη τι άλλο γνώριζαν ότι έμπαιναν σε ξένη εγκατάσταση.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου