ΑΛΜΥΡΟΣ

Eνταξη του Αγροτικού Συλλόγου Αλμυρού σε Πρόγραμμα Γεωργίας Ακριβείας

eνταξη-του-αγροτικού-συλλόγου-αλμυρού-179972

Με το διοικητικό συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Αλμυρού συναντήθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος με τη συμμετοχή και του καθηγητή Αγρομετεωρολογίας κ. Νίκου Δαλέζιου.

Η περιοχή του Αλμυρού με πρόταση του βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου εντάσσεται σε Πρόγραμμα Γεωργίας Ακριβείας του Μέτρου 16 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τη συμμετοχή του Αγροτικού Συλλόγου Αλμυρού.

Όπως εξήγησε ο κ. Δαλέζιος στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Σ. Αλμυρού πλέον η τεχνολογία προφέρει μεγάλες δυνατότητες για χρήση μεθόδων Γεωργίας Ακριβείας, με στόχο αφενός μεν την εξοικονόμηση νερού και λιπασμάτων, αφετέρου δε την αύξηση της παραγωγής.

Επιπλέον, η χρήση τέτοιων μεθόδων μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του πρωτογενούς τομέα με αποτέλεσμα οι αγρότες μας να δρουν σε συνθήκες αειφορίας. Η ένταξη στο πρώτο ανάλογο Πρόγραμμα του Αγροτικού Συλλόγου Αλμυρού θα έχει και συνέχεια.

Στο τέλος της συνάντησης, ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος υπογράμμισε την ανάγκη υλοποίησης καινοτόμων προγραμμάτων τα οποία είναι ικανά να ανοίξουν νέους ορίζοντες στους παραγωγούς μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου