ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ενας χρόνος τιμωρίας για Αρβανίτη – Κολημήτρα

ενας-χρόνος-τιμωρίας-για-αρβανίτη-κ-179955

Με ένα χρόνο τιμωρήθηκαν όχι ένας όπως αναμενόταν, αλλά δύο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού…

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των δύο παικτών του Ολυμπιακού Βόλου που είχαν πιαστεί «ντοπέ» στον αγώνα μπαράζ με την Ξάνθη και το θέμα είχε γίνει γνωστό με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ στις 22/7. Πρόκειται για τους Δημήτρη Αρβανίτη και Άγγελο Κολυμήτρα, οι οποίοι τιμωρήθηκαν με ποινή αποκλεισμού για ένα χρόνο λόγω χρήσης απαγορευμένης ουσίας. Αμφότεροι δεν θα ανήκουν πλέον στο δυναμικό των ερυθρολεύκων, οι οποίοι απ’ τη μεριά τους απαλλάχθηκαν από οποιαδήποτε ευθύνη για το συμβάν.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Απαλλάσσει την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου από την αποδιδόμενη σε αυτή πειθαρχική παράβαση. Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέους τους ποδοσφαιριστές Δημήτριο Αρβανίτη και Άγγελο Κολημήτρα. Επιβάλλει σε καθένα από αυτούς ποινή αποκλεισμού ενός (1) έτους από τις αγωνιστικές εκδηλώσεις του αθλήματος, αρχόμενη από 11 Ιουνίου 2014 (αγώνας μπαράζ Super League, Skoda Ξάνθη-Ολυμπιακός Βόλου, 11/6/2014)».

Πάντως η μια τιμωρία προκάλεσε έκπληξη, ενώ στην αλλά υπήρξε μείωση ποινής γιατί ο παίκτης είχε παραπλανηθεί και δεν είχε γνώση…

Μάλιστα οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Βόλου δεν περίμεναν καμία ποινή αποκλεισμού και έπεσαν από τα σύννεφα γι αυτή του ενός έτους που επέβαλλε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ στον ποδοσφαιριστή της ομάδας, Δημήτρη Αρβανίτη.

Για το νεαρό Άγγελο Κολημήτρα η πληροφόρηση των διοικούντων της βολιώτικης ΠΑΕ ήταν πως η ουσία που βρέθηκε στα ούρα του ήταν από τις απαγορευμένες και δεν υπήρχε θέμα αποφυγής της τιμωρίας του παίκτη από τα αρμόδια όργανα και γι’ αυτό το λόγο λύθηκε άμεσα η συνεργασία μαζί του. Ο νεαρός έπεσε θύμα μη σωστής ενημέρωσης, αλλά μπορεί να επανέλθει σε ένα χρόνο και να δείξει το ταλέντο του όπως έχει γίνει και με άλλους παίκτες που μετά την τιμωρία τους έφτασαν και στην Εθνική ομάδα.

Όμως με την περίπτωση του Αρβανίτη τα δεδομένα ήταν τελείως διαφορετικά καθώς η ουσία που ανιχνεύτηκε ήταν η ψευδοεφεδρίνη, η οποία περιέχονταν σε φάρμακο για το κρυολόγημα που πήρε ο ποδοσφαιριστής με χαρτί γιατρού. Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες ανθρώπων της ερυθρόλευκης ΠΑΕ το επίπεδο της ουσίας ήταν μόλις πάνω από το όριο, οπότε όλοι περίμεναν την αθώωσή του, καθώς δεν υπήρχε θέμα ντοπαρίσματος. Το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ήδη ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του, στις οποίες περιλαμβάνεται έφεση κατά της απόφασης, εφόσον αυτό είναι εφικτό.

Σε περίπτωση που η τιμωρία του παίκτη δεν μειωθεί ή δεν απαλειφτεί, τότε ο Ολυμπιακός Βόλου είναι αναγκασμένος να προχωρήσει στην απόκτηση δύο κεντρικών αμυντικών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου