ΤΟΠΙΚΑ

Η Ακολουθία της Τριθέκτης στην Ευαγγελίστρια

η-ακολουθία-της-τριθέκτης-στην-ευαγγε-179750

Η λησμονημένη Ακολουθία της Τριθέκτης, του Βυζαντινού Ασματικού Τυπικού, το οποίο εγκαταλείφθηκε στην Ορθόδοξη Λατρευτική πράξη, μετά την Αλωση της Κωνσταντινουπόλεως, θα ψαλεί σήμερα Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, στις 6.30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Την αποκατάσταση της Ακολουθίας για λατρευτική χρήση, την μελοποίηση των υμνογραφικών κειμένων της και την έντυπη έκδοσή της πραγματοποίησε το 2000 ο Ομότιμος Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γρηγόριος Στάθης, με την σύμφωνη γνώμη και προτροπή του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.

Έκτοτε, η Ακολουθία τελείται σε πολλούς Ναούς των Αθηνών και άλλων πόλεων της Ελλάδος και του εξωτερικού. Στο Βόλο θα τελεστεί για 2η φορά. Στην Ακολουθία θα ψάλει η Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου, υπό τη διεύθυνση του κ. Κων/νου Καραγκούνη, Επίκουρου Καθηγητή της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών και Διευθυντή του Τομέα Ψαλτικής Τέχνης και Μουσικολογίας της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, στο δεξιό αναλόγιο και του κ. Ευσταθίου Γραμμένου, Προέδρου του Συνδέσμου και Καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής, στο αριστερό

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου