ΤΟΠΙΚΑ

Αδειασαν από καύσιμα τα απορριμματοφόρα

αδειασαν-από-καύσιμα-τα-απορριμματοφ-179580

Ευθύνες στα υπηρεσιακά στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας επιρρίπτει ο Ηλίας Ξηρακιάς

Στέρεψαν από καύσιμα τα ντεπόζιτα των απορριμματοφόρων σε Αγριά και Πορταριά. Τα υπηρεσιακά οχήματα, λόγω έλλειψης καυσίμων, υποβλήθηκαν σε αναγκαστική στάση και η αποκομιδή των απορριμμάτων δεν έγινε.

Οι κάδοι όπως καταγγέλθηκε ξεχειλίζουν πλέον από σκουπίδια και οι εικόνες που αποκομίζουν οι τουρίστες της περιοχής κάθε άλλο παρά ειδυλλιακές είναι.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Ηλία Ξηρακιά, προ 20ημέρου και μετά από αλλεπάλληλους διαγωνισμούς, αναδείχθηκε ο μειοδότης που προμηθεύει με καύσιμα το Δήμο. Ο συγκεκριμένος όμως προμηθευτής φέρεται να παρείχε λιγότερα καύσιμα για τα οχήματα του Δήμου απ’ όσα του ζητήθηκαν με αποτέλεσμα τα απορριμματοφόρα σε Αγριά και Πορταριά να ξεμείνουν.

Για το πρόβλημα με τα καύσιμα η Υπηρεσία Καθαριότητας ενημέρωσε την Υπηρεσία Οικονομικών. Ο κ. Ξηρακιάς αναζήτησε ευθύνες στην Οικονομική Υπηρεσία. Οπως υποστήριξε η σύμβαση με τον προμηθευτή περιλαμβάνει και ποινική ρήτρα σε περίπτωση που ο ίδιος δεν εκπληρώνει σωστά τις υποχρεώσεις του. «Η Υπηρεσία δεν φρόντισε καν να επιπλήξει τον προμηθευτή», ανέφερε ο κ. Ξηρακιάς βγάζοντας στη σέντρα τα υπηρεσιακά στελέχη. «Οι υπάλληλοι θα πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους. Δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από τον εκάστοτε Αντιδήμαρχο» πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι έχει ήδη απευθύνει συστάσεις τόσο προφορικές όσο και γραπτές προς την Υπηρεσία. «Ο Διευθυντής θα πρέπει να εφαρμόσει τους όρους της σύμβασης. Σε διαφορετική περίπτωση θα την πληρώσει η Υπηρεσία κι όχι ο προμηθευτής», προειδοποίησε ο κ. Ξηρακιάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου