ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση ταξικής αλληλεγγύης

εκδήλωση-ταξικής-αλληλεγγύης-179441

Για τους μεταλλεργάτες και τις οικογένειές τους από το Συνδικάτο «Μ. Παπαρήγας»

Εκδήλωση ταξικής αλληλεγγύης για τους μεταλλεργάτες και χαράς, διασκέδασης και ψυχαγωγίας για τα παιδιά τους, διοργάνωσε για άλλη μία χρονιά, το μεσημέρι του Σαββάτου το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας», στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΒ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης τα σωματεία στου Λεβεντέρη και στη ΒΕΜΕΚΕΠ. Εκατοντάδες μικρά παιδιά, αγόρια και κορίτσια μαζί με τους γονείς τους, πήραν μέρος στην εκδήλωση, γέλασαν, τραγούδησαν και πήραν τα δώρα τους μετά το τέλος της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του προέδρου του συνδικάτου Μετάλλου Κώστα Στεργίου που αναφέρθηκε στις επιπτώσεις από την οικονομική κρίση την οποία βιώνουν οι εκατοντάδες οικογένειες μεταλλεργατών της Μαγνησίας, λόγω της οικονομικής κρίσης, με απολύσεις, μειώσεις μισθών, μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών, εκ περιτροπής εργασία από την αυθαιρεσία των εργοδοτών.

Οπως τόνισε ο κ. Στεργίου αυτές οι ρυθμίσεις «στηρίζονται στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υλοποιεί συγκεκριμένες κατευθύνσεις της Ε.Ε. προς όφελος του κεφαλαίου» ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στις αγωνιστικές και άλλες παρεμβάσεις του συνδικάτου και κάλεσε τους μεταλλεργάτες να συμμετέχουν στην ζωή του συνδικάτου και στις νέες μάχες που έρχονται με το νέο έτος.

Ο κ. Στεργίου κατήγγειλε επίσης «ως πραξικόπημα στην Ολομέλεια της διοίκησης του ΕΚΒ όπου η ΠΑΣΚΕ με ένα μέρος της ΔΑΚΕ όπως είπε, απέκλεισαν από το προεδρείο την ΔΑΣ που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ από την θέση του Γραμματέα, που δικαιούνταν ως δεύτερη παράταξη που αναδείχθηκε στις πρόσφατες εκλογές για την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου» και τόνισε ότι «το ταξικό εργατικό κίνημα θα δώσει μάχη ενάντια στους εργοδότες αλλά και ενάντια στους μηχανισμούς και την πολιτική του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και η πρόεδρος του συλλόγου Δημοκρατικών γυναικών Μαγνησίας Ρίτσα Κοτή- Ρούσση.

Φυσικά μεγάλοι πρωταγωνιστές στην εκδήλωση ήταν τα μικρά παιδιά στα οποία ήταν αφιερωμένο όλο το πρόγραμμα της εκδήλωσης και περιελάμβανε Χορούς που παρουσιάσθηκαν από την ομάδα του «Horus line», την παρουσίαση από τη Θεατρική ομάδα του συλλόγου Δημοκρατικών γυναικών Μαγνησίας του θεατρικού «Ορνιθοσκαλίσματα», αλλά και τραγούδια από το Μουσικό σχολείο Βόλου.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη διανομή δώρων στα μικρά παιδιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου