ΤΟΠΙΚΑ

Απειλεί καλλιέργειες το ρόδινο σκουλήκι

απειλεί-καλλιέργειες-το-ρόδινο-σκουλ-179107

Συστάσεις στους παραγωγούς

Τους βαμβακοπαραγωγούς της Μαγνησίας για τις απαραίτητες ενέργειες αποτελεσματικής φυτοπροστασίας της βαμβακοκαλλιέργειας ενημερώνει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Μαγνησίας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας.

Σχετικά με το πράσινο σκουλήκι, από την παρακολούθηση των παγίδων προκύπτει ότι οι μέχρι τώρα συλλήψεις ακμαίων πράσινου σκουληκιού βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η πτήση των ενήλικων ατόμων (πεταλούδες) από την οποία θα προκύψει η δεύτερη γενιά του εντόμου.

Για το ρόδινο σκουλήκι προκύπτει ότι η πτήση των πεταλούδων από την οποία θα προκύψει η δεύτερη γενιά του εντόμου έχει ξεκινήσει και εξελίσσεται σε υψηλούς πληθυσμούς στις περισσότερες περιοχές.

Συνιστάται στους παραγωγούς να προβούν άμεσα σε σχολαστική επιθεώρηση των φυτειών τους και ιδίως του εσωτερικού των καρυδιών για τη διαπίστωση ύπαρξης προνυμφών ρόδινου σκουληκιού. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουν οι παραγωγοί περιοχή «Μπόζαλο» του Δήμου Αλμυρού και τις περιοχές «Άγιος Δημήτριος» και «Περίβλεπτο» του Δήμου Ρήγα Φεραίου όπου η προσβολή από ρόδινο σκουλήκι βρίσκεται κοντά στο κατώτατο όριο επέμβασης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου