ΤΟΠΙΚΑ

Μικροσυγκρούσεις για τυπικές αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο

μικροσυγκρούσεις-για-τυπικές-αποφάσ-178672

Στόχος επίθεσης από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Κώστα Γαργάλα έγινε η διευθύντρια Οικονομικών του Δήμου Βόλου, Βάσω Παπαδανιήλ. Αφορμή αποτέλεσε η έλλειψη ορισμένων… ΑΔΑ (αριθμών διαδικτυακών αναρτήσεων), σε εισήγηση για την ανατροπή αποφάσεων ανάληψης υποχρέωσης – δέσμευσης πίστωσης για το οικονομικό έτος 2017.

«Πώς θα ενημερωθούμε για ποιες αποφάσεις πρόκειται χωρίς ΑΔΑ;», παρατήρησε ο κ. Γαργάλας.

«Ολες οι αποφάσεις είναι αναρτημένες στο Διαύγεια, διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να πληρωθούν. Επομένως, όλες έχουν ΑΔΑ. Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο για τον οποίο δεν αναφέρονται στην εισήγηση όλοι οι ΑΔΑ», απάντησε η διευθύντρια Οικονομικών Βάσω Παπαδανιήλ.

«Είναι απαράδεκτο για μια διευθύντρια να κάνει αυτή την τοποθέτηση», επιτέθηκε σε έντονο τόνο ο κ. Γαργάλας προς την κ. Παπαδανιήλ.

Την υπεράσπιση της διευθύντριας Οικονομικών, ανέλαβε ο αντιδήμαρχος Χρήστος Στεφόπουλος: «είναι απαράδεκτο, ο απαράδεκτος να λέει απαράδεκτη τη διευθύντρια οικονομικών».

Μονάδα διαχείρισης αποβλήτων

«Απαράδεκτο προϊόν κοπιαρισμένης εργασίας», χαρακτήρισε εξάλλου, ο κ. Γαργάλας και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες και την τεχνική υποστήριξη που παρέχει σε ομάδα εργασίας του δήμου εταιρεία, για την κατασκευή ολοκληρωμένης μονάδας διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

Αιτία, η παράταση που ζήτησε η εταιρεία στην προθεσμία παράδοσης του έργου, δεδομένου ότι καθυστέρησε η υλοποίηση της σύμβασης.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος υποστήριξε ότι «ο δήμος έχει το στελεχιακό δυναμικό που διαθέτει know how για να φέρει σε πέρας το έργο «το οποίο θα μπορούσε να κινηθεί σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων».

«Ο κ. Γαργάλας έβαλε την κασέτα με τα… απαράδεκτα. Επί της ουσίας θα πω ότι η υπηρεσία δεν έχει εξειδικευμένο προσωπικό για τη συγκεκριμένη πρόταση, και για τον λόγο αυτό ανέλαβε εταιρεία την τεχνική υποστήριξη για να ολοκληρωθεί το έργο», απάντησε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, Θανάσης Σταυρίδης.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου