ΤΟΠΙΚΑ

Δέχεται καταγγελίες για άρνηση περίθαλψης ανασφάλιστων

δέχεται-καταγγελίες-για-άρνηση-περίθ-17856

Εξακολουθεί να στηρίζει το Δίκτυο Υπεράσπισης Ανασφάλιστων, που στοχεύει στην ενημέρωση και διασφάλιση των δικαιωμάτων κάθε ανασφάλιστου ασθενή μέσω παρεμβάσεων όπου κριθεί απαραίτητο, η Λαϊκή Συνέλευση και το Ιατρείο Αλληλεγγύης Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου.

Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, κάθε εργαζόμενος, ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό, σε οποιοδήποτε νοσοκομείο και μονάδα υγείας ενημερώνεται και ενημερώνει το δίκτυο, αφού έχουν καταγραφεί περιστατικά ανασφάλιστων, που αποκλείονται από εξετάσεις, φαρμακευτική αγωγή, επεμβάσεις και νοσηλεία.

«Η νέα ΚΥΑ (25132 Κοινή Υπουργική Απόφαση), εφαρμόζοντας το νόμο 4368/ 2016 αναφέρει «τις απαιτούμενες ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας». Βασίζεται και συμπληρώνει κενά της εγκυκλίου 48985/2014 περί ανασφάλιστων, αλλά αφήνει ουσιαστικά άλυτο το πρόβλημα της δημόσιας δωρεάν υγείας για όλους, σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια περίθαλψη», σημειώνουν.

Διατυπώνοντας σειρά ερωτημάτων για τη διασφάλιση της θεραπείας χρόνων νοσημάτων και μεταξύ άλλων την ιδιωτική πληρωμή φαρμάκων, καλούν τους πολίτες να απευθύνονται στα τηλέφωνα του Δικτύου «69825 10424 (What’s up), 6981200566 (Cosmote), 6951138319 (Vodafone)» όπου μπορούν να γίνονται καταγγελίες για άρνηση περίθαλψης και για συλλογικές άμεσες παρεμβάσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου