ΤΟΠΙΚΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την ίδρυση της ΕΠΟΝ

ολοκληρώθηκαν-οι-εκδηλώσεις-για-την-ί-178274

«Στην πρώτη γραμμή του αγώνα» το μήνυμα των διοργανωτών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η δεύτερη εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν για τα 77 χρόνια της ΕΠΟΝ η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, η ΤΟ Μαγνησίας της ΚΝΕ και το παράρτημα Βόλου της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο κτίριο «Παπαστράτος».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του Γιάννη Μπράτσου, γραμματέα Σπουδάζουσας της ΚΝΕ, οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Ολα αυτά τα χρόνια, χιλιάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ διαπαιδαγωγηθήκαμε, πήραμε ζωντανά μαθήματα Ιστορίας, αλλά και δύναμη για τη συνέχεια, για τις σημερινές μάχες, κόντρα στις δυσκολίες της καθημερινής πάλης. Πήραμε δύναμη και πείρα για την καλύτερη προετοιμασία για τις μεγάλες ταξικές αναμετρήσεις που έρχονται».

Ο κ. Μπράτσος συνέχισε απευθύνοντας κάλεσμα στους νέους και τις νέες να συσπειρωθούν στις τάξεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ λέγοντας πως «μπαίνουμε όλοι μας πιο αποφασιστικά στη μάχη ώστε η δράση μας το 2020 να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για να συναντηθούμε με πολλούς νέους και νέες σε όλους τους χώρους όπου ζει, εργάζεται, μορφώνεται και σπουδάζει η γενιά μας. Στη μάχη για να δυναμώσουμε τη συλλογική δράση, την οργάνωση, την πάλη για ζωή με σύγχρονα δικαιώματα. Στην πρώτη γραμμή του αγώνα γιατί θέλουμε καλύτερη – όμορφη – δίκαιη ζωή, γιατί το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι ο κόσμος της εκμετάλλευσης, των κρίσεων, της ανεργίας, των ιμπεριαλιστικών πολέμων».

Μετά την ομιλία ακολούθησε παρουσίαση από τον Θανάση Βογιατζή πρόεδρο του παραρτήματος Βόλου της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Βόλου, συγγραφέα, μέσα από ψηφιακό και φωτογραφικό αρχειακό υλικό, η πορεία ίδρυσης της ΕΠΟΝ, η σημαντική δράση της στην περιοχή του Βόλου, τα πρόσωπα και τα γεγονότα που σημάδεψαν την δράση αυτή από τον Φλεβάρη του 1943 και μέχρι τα πρώτα χρόνια μετά τον εμφύλιο πόλεμο. Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα από αντάρτικα τραγούδια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου