ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση ΟΕΒΕΜ προς ΟΑΕΕ για πληρωμή τρεχουσών εισφορών

παρέμβαση-οεβεμ-προς-οαεε-για-πληρωμή-178244

Προκειμένου να τηρείται η ρύθμιση των 100 δόσεων

Μετά την ικανοποίηση του αιτήματος να μην τεθούν εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων οι τουλάχιστον δεκαπέντε επαγγελματίες της Μαγνησίας, που πλήρωσαν με καθυστέρηση τις τρέχουσες εισφορές, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) ζητεί με επιστολή της προς τον Υποδιοικητή του ΟΑΕΕ, Δημήτρη Χριστοφορίδη, να καταστεί μόνιμη η παράταση των επτά ημερών.

Με επιστολή του προς τον Υποδιοικητή ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, Τρύφωνας Πλαστάρας, επισημαίνει ότι υπάρχουν πολλοί συνταξιούχοι γονείς που καλύπτουν τις ασφαλιστικές εισφορές των παιδιών τους με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι εντός ρύθμισης να αναμένουν τη σύνταξη των γονέων τους για να καλύψουν οφειλές τους.

Αναλυτικά στην επιστολή σημειώνει τα εξής: «Θα θέλαμε εξ αρχής να σας ευχαριστήσουμε για την άμεση ανταπόκρισή σας στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε αναφορικά με την παράταση των τρεχουσών εισφορών των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ. Αυτό είχε σαν συνέπεια τουλάχιστον 15 άτομα από την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας να μην χάσουν την ρύθμιση.

Μετά από διαλογική συζήτηση που έγινε με τους ασφαλισμένους που θα αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο της έξωσης από τη ρύθμιση προκύπτουν τα ακόλουθα:

  1. Πολλοί συνταξιούχοι γονείς δυστυχώς καλύπτουν τις ασφαλιστικές εισφορές των παιδιών τους με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι εντός ρύθμισης να αναμένουν τη σύνταξη των γονέων τους προκειμένου να καλύψουν την οφειλή τους.
  2. Υπάρχει ξεκάθαρη βούληση οι ασφαλισμένοι εντός ρύθμισης να την τηρήσουν μέχρι τέλους.
  3. Με αυτή την μικρή παράταση τα έσοδα των δημοσίων ταμείων θα διατηρηθούν τουλάχιστον (δεν θα βγουν εκτός ρύθμισης άτομα τα οποία περιμένουν την σύνταξη των γονέων τους για να διατηρηθούν εντός αυτής)».

Προς αυτήν την κατεύθυνση ο κ. Πλαστάρας ζητά όπως η παράταση ολίγων ημερών (έως 7 ημέρες) να καταστεί μόνιμο καθεστώς για τις πληρωμές των τρεχουσών εισφορών των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ.

«Είμαστε βέβαιοι ότι το δίκαιο και λογικό αίτημα θα βρει άμεση ανταπόκριση από τον οργανισμό μας, διατηρώντας εντός ρύθμισης όλους εκείνους τους ασφαλισμένους οι οποίοι θέλουν να διατηρηθούν εντός αυτής και προσπαθούν παντοιοτρόπως να μην βγουν εκτός. Η πρότασή μας είναι προς την κατεύθυνση της διατήρησης όσο το δυνατόν περισσότερων ασφαλισμένων εντός της ρύθμιση» καταλήγει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου