ΤΟΠΙΚΑ

KΚΕ Βόλου: Δικαιολογημένη η οργή των Ρομά στο Αλιβέρι

kκε-βόλου-δικαιολογημένη-η-οργή-των-ρομ-178172

Σε ανακοίνωση η ΤΕ ΚΚΕ Βόλου για το συμβάν στο Αλιβέρι καλεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να τοποθετηθεί και αναφέρει: «Η χθεσινή καταδίωξη και οι πυροβολισμοί της αστυνομίας στο συνοικισμό Ρομά στο Αλιβέρι προκαλούν πολλά ερωτηματικά και την δικαιολογημένη οργή των Ρομά της περιοχής μας και πανελλαδικά.

Ακόμα περισσότερους προβληματισμούς δημιουργεί το γεγονός ότι το περιστατικό δόθηκε στη δημοσιότητα από τους ίδιους τους συλλόγους Ρομά, μιας και το σοβαρό γεγονός των πυροβολισμών εναντίον του ανήλικου οδηγού του αυτοκινήτου σε κατοικημένη περιοχή αποσιωπήθηκε αρχικά από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας που έκανε απλά λόγο για «καταδίωξη ανήλικου χωρίς δίπλωμα» και τη σύλληψή του.

Τα γεγονότα του Σαββάτου έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά αντίστοιχων περιστατικών που αφορούν τη χρήση των όπλων από την αστυνομία, σε συνθήκες γενικότερης έντασης της καταστολής και εντείνουν την δικαιολογημένη ανησυχία και ανασφάλεια.

Το υπουργείο και η κυβέρνηση πρέπει να δώσουν σαφέστατες απαντήσεις για το γεγονός και τις συνθήκες που οδήγησαν τους αστυνομικούς να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους και γενικότερα για τις οδηγίες που έχουν δοθεί σε σχέση με την τήρηση των κανόνων εμπλοκής».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου