ΤΟΠΙΚΑ

Δικαστικό αγώνα μέχρι τέλους θα δώσει η ΔΕΥΑΜΒ για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ

δικαστικό-αγώνα-μέχρι-τέλους-θα-δώσει-1782

Δεν αποκαλύπτει στοιχεία και αριθμούς, παρά την πρόσκληση Κουτσιφέλη που μίλησε για συμβιβασμό – Εντός των ημερών η απόφαση του Πειθαρχικού

Στο προσκήνιο της επικαιρότητας ξανά η υπόθεση – «σκάνδαλο» της ΕΡΓΗΛ, που απειλεί τα θεμέλια της επιχείρησης ύδρευσης – αποχέτευσης Βόλου. Την ίδια ώρα που η ΔΕΥΑΜΒ βρίσκεται σε δικαστικό αγώνα απέναντι στην εταιρεία, η οποία διεκδικεί αποζημίωση «μαμούθ» για το έργο επέκτασης του δικτύου ύδρευσης, που εκτέλεσε σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ Μαγνησίας κατά το ήμισυ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Δημ. Κουτσιφέλης, εγείρει θέμα «συμβιβασμού της ΔΕΥΑΜΒ με την ΕΡΓΗΛ». «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», απαντά η ΔΕΥΑΜΒ, κάνοντας λόγο για άθλιους και ανυπόστατους χαρακτηρισμούς και αρνούμενη να πέσει στην «παγίδα» της δημοσιοποίησης αριθμών και στοιχείων ενόψει των κρίσιμων δικαστικών αναμετρήσεών της απέναντι στην ΕΡΓΗΛ.

Από μέρα σε μέρα αναμένεται η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, όπου έχουν παραπεμφθεί τόσο ο κ. Κουτσιφέλης όσο και ο κ. Χούσος, κατηγορούμενοι για μια σειρά αδικημάτων που επισύρουν μέχρι και καταγγελία των συμβάσεών τους. Τα αδικήματα συνδέονται με χειρισμούς τους στην υπόθεση της ΕΡΓΗΛ.

Η διαδικασία παραπομπής του κ. Κουτσιφέλη στο πειθαρχικό συζητήθηκε στη γενική συνέλευση των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ, με τον ίδιο να κάνει λόγο για μια σειρά αδικήματα και ποινικές παραβάσεις στις οποίες έχει υποπέσει η διοίκηση και για τις οποίες έχει καταθέσει μήνυση. Επίσης μίλησε για παραβίαση του οργανισμού της επιχείρησης στην πειθαρχική διαδικασία και άφησε αιχμές για την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης της ΕΡΓΗΛ. «Αντί να κυνηγούν τους υπαλλήλους για το θέμα της ΕΡΓΗΛ, οφείλουν να απαντήσουν:

Γιατί δεν ενημερώνουν για τις δίκες που χάνουν στην υπόθεση αυτή;

Γιατί εγκατέλειψαν την αγωγή κατά της ΕΡΓΗΛ, που προέκυψε από την πρωτοβουλία τη δική μου και του Χούσου και με την οποία ζητούμε από την ΕΡΓΗΛ, 5,5 εκατ. €;

Ποιος πήρε απόφαση για εγκατάλειψη της αγωγής;

Γιατί διαδίδουν ότι η ΕΡΓΗΛ, δικαιούται 9 εκατ. €, όταν ξέρουν ότι το πολύ δικαιούται 3,5 εκατ. τα οποία για να τα πάρει πρέπει να πληρώσει σε ΙΚΑ, εφορία κλπ, περίπου 3 εκατ.; Μήπως για να εμφανίσουν ένα συμβιβασμό, από τα 9 στα 7, σαν επιτυχία;», ανέφερε ο κ. Κουτσιφέλης εγείροντας ζήτημα συμβιβασμού της ΔΕΥΑΜΒ με την ΕΡΓΗΛ.

«Φωνάζει ο κλέφτης»

Η ΔΕΥΑΜΒ, σε απάντησή της, δεν σηκώνει το… γάντι. Υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται να πέσει στην παγίδα δημοσιοποίησης στοιχείων και αριθμών και ότι συνεχίζει το δικαστικό αγώνα μέχρι την τελική δικαίωσή της έναντι της ΕΡΓΗΛ:

«Τη σοφή ρήση «φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης» μας θυμίζει η νέα, απέλπιδα, προσπάθεια του συστήματος της διαπλοκής στην πόλη μας, που ενώ δημιούργησε, συντήρησε και παρ’ ολίγο να πετύχει την πλήρη συγκάλυψη του σκανδάλου με την εργολαβία της ΕΡΓΗΛ, τώρα επιχειρεί να εμφανιστεί ως κριτής και τιμητής της προσπάθειας της νέας Δημοτικής Αρχής να προστατεύσει τα συμφέροντα της ΔΕΥΑΜΒ και της πόλης, από τις απαράδεκτες και προκλητικές μεθοδεύσεις που έγιναν.

Ετσι με πραγματική έκπληξη για το μέγεθος του θράσους ορισμένων, που δυστυχώς βρίσκουν κάλυψη από τα γνωστά δημοσιογραφικά σκουπίδια, είδαμε δημοσιεύματα που ισχυρίζονται ότι η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ δήθεν απεμπολεί και εγκαταλείπει την αγωγή κατά της ΕΡΓΗΛ και ότι τάχα είναι έτοιμη για συμβιβασμό με την συγκεκριμένη εταιρία.

Οι σκοπιμότητες τέτοιων άθλιων και ανυπόστατων ισχυρισμών είναι εύκολα εξηγήσιμες από εμάς, αφού γνωρίζουμε ποιοι τους διακινούν και σε τι στοχεύουν. Θέλουμε για πολλοστή φορά να υπενθυμίσομε στους πολίτες:

Οταν αναλάβαμε τη δημοτική αρχή το θέμα είχε σχεδόν ολοκληρωτικά χαθεί δικαστικά και με ένα τεράστιο αγώνα επιχειρούμε να το ανοίξουμε από την αρχή.

Καταφέραμε να μην περάσει στη λήθη, όπως προσπάθησαν πολλοί από τους εμπλεκόμενους, αλλά αντίθετα να τεθεί ενώπιον των πολιτών με τις τραγικές διαστάσεις που έχει και απειλεί με κατάρρευση την Δημοτική μας Επιχείρηση.

Παραμένουμε αταλάντευτοι στην βούλησή μας να φθάσουμε το δικαστικό αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση, πεπεισμένοι για το δίκαιο των αιτημάτων της πόλης μας, και τον επιμερισμό των ευθυνών σε όσους τις έχουν και είναι δυστυχώς αρκετοί.

Καλούμε όλους τους πολίτες και τα ΜΜΕ να στηρίξουν αυτό τον αγώνα, ή εξέλιξη του οποίου κρίνει την επιβίωση της ΔΕΥΑΜΒ και να μην παρασύρονται από τις ύπουλες και βρόμικες μεθοδεύσεις του συστήματος διαπλοκής. Για να γίνει δε πλήρως κατανοητή η μεθόδευση αυτή, αρκεί να παραθέσουμε ότι η περίφημη δήθεν εγκατάλειψη της αγωγής δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια αναβολή της, στο πλαίσιο της αποχής των δικηγόρων και τίποτα άλλο.

Οσον αφορά δε την πονηρή, τουλάχιστον, πρόκληση για τη δημοσιοποίηση αριθμών και στοιχείων, βεβαίως δεν θα γίνει προς το παρόν, αφού εμείς θέλουμε να κερδίσουμε την υπόθεση. Και ο νοών νοείτω…

Σε κάθε περίπτωση οι υπεύθυνοι θα πρέπει να γνωρίζουν πως ό,τι κι αν κάνουν θα κληθούν στη Δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν για τα όσα έπραξαν σε βάρος της επιχείρησης και των πολιτών, στην οποία ανήκει».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου