ΤΟΠΙΚΑ

Τρία γραφεία για τη μελέτη ανάπλασης του Ελικοδρομίου

τρία-γραφεία-για-τη-μελέτη-ανάπλασης-τ-177887

Τρία μελετητικά γραφεία συμμετείχαν στον διαγωνισμό που προκήρυξε ο Δήμος Βόλου για την επιλογή αναδόχου που θα αναλάβει τη «Μελέτη Ανάπλασης του Πολιτιστικού Αλσους Ανδρέας Βαλαχής, στη Ν. Ιωνία Βόλου».

Στη σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής θα γίνει αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών για την επιλογή του μελετητή του έργου, που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και στο πλαίσιο του οποίου θα γίνουν παρεμβάσεις 7,2 εκατ. ευρώ, όπως ανακοινώθηκε κατά την επίσημη παρουσίασή του στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα.

Στόχος του Δήμου Βόλου είναι το πάρκο να λειτουργεί όλες τις εποχές του χώρου. Δράσεις όπως η άθληση, η αναψυχή, η εκπαίδευση θα προωθούνται μέσα από τις δομές που θα δημιουργηθούν και θα συμπληρώνουν τις ήδη υπάρχουσες (γήπεδα μπάσκετ, παιδική χαρά, καφετέρια, εστιατόριο, ανοιχτό θέατρο, πολιτιστικό κέντρο.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στο φωτορεαλιστικό βίντεο παρουσίασης της μελέτης, πρόκειται να δημιουργηθούν προκαθορισμένες διαδρομές μικρής, μεσαίας και μεγάλης απόστασης για τρέξιμο ή περίπατο. Θα δημιουργηθεί επίσης χώρος εγκατάστασης οργάνων γυμναστικής (Open Gym), πίστα για ποδηλασία BMX και πίστα skateboard, πίστα τηλεκατευθυνόμων.

Μέσα στο πολιτιστικό άλσος θα δημιουργηθεί επίσης και dogpark. Στα σχέδια υπάρχει επίσης η δημιουργία δύο ακόμη παιδικών χαρών, ποδηλατοδρόμου ενώ θα αναβαθμιστούν τα δίκτυα και θα περιλαμβάνονται και ευφυή συστήματα όπως ευφυείς σημάνσεις, σταθμοί φόρτισης, δίκτυο ασύρματου internet και συστήματα νυχτερινού φωτισμού. Τις υποδομές θα συμπληρώσουν νέες φυτεύσεις με 650 δέντρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου