ΤΟΠΙΚΑ

Διεθνές συνέδριο στον Βόλο με πρωτοβουλία της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών

διεθνές-συνέδριο-στον-βόλο-με-πρωτοβο-177873

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης χιλίων χρόνων από την κοίμηση του αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου (1022-2022), η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου διοργανώνει Διεθνές Συνέδριο για να τιμήσει την προσωπικότητα, τη θεολογική σκέψη και τη συμβολή του αγίου στην Ορθόδοξη πνευματικότητα. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στον Βόλο από τις 26 έως τις 29 Μαΐου 2022, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά και εθνικά μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Το συνέδριο φιλοδοξεί να συγκεντρώσει μελετητές που έχουν συμβάλει σημαντικά στη μελέτη του έργου του αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου καθώς και την πρόσληψή του από φιλοσοφική, ιστορική, φιλολογική και θεολογική σκοπιά.

Νέοι ερευνητές προσκαλούνται να υποβάλουν προτάσεις για σύντομες εισηγήσεις (15 λεπτών) που να σχετίζονται κατά προτίμηση με κάποιον από τους παραπάνω θεματικούς άξονες του συνεδρίου. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν προσωρινό τίτλο, περίληψη της εισήγησης (περ. 350 λέξεις) και σύντομο βιογραφικό σημείωμα (περ. 200 λέξεις) στον Θεόφιλο Αμπατζίδη ([email protected]) μέχρι και τις 4 Μαρτίου 2022. Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από επιστημονική επιτροπή, και τα αποτελέσματα θα κοινοποιηθούν πριν την 1 Απριλίου 2022. Οι γλώσσες του συνεδρίου θα είναι η Αγγλική και η Ελληνική (με ταυτόχρονη μετάφραση).

«H Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου θα προσφέρει στους ομιλητές πλήρη φιλοξενία – δυστυχώς, όμως, δεν θα μπορέσει να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης προς και από το Βόλο. Μετά το πέρας του συνεδρίου, θα ακολουθηθεί η διαδικασία ανώνυμων κρίσεων για τη δημοσίευση του τόμου των πρακτικών» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου