ΤΟΠΙΚΑ

Παρέσυρε στον θάνατο με το ΙΧ 90χρονο πεζό στην Γατζέα

παρέσυρε-στον-θάνατο-με-το-ιχ-90χρονο-πε-177503

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών από το Τριμελές Βόλου – «Τυφλώθηκα από τον ήλιο», είπε απολογούμενος

Ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών με αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 58χρονο Αλβανό, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Η δίκη αφορούσε σε θανατηφόρο τροχαίο, που σημειώθηκε στην επαρχιακή οδό Βόλου – Αργαλαστής τον Δεκέμβριο 2017.

Στις 6 Δεκεμβρίου 2017 στο 16ο χλμ. της Ε.Ο. στο ύψος της Γατζέας 90χρονος ημεδαπός τραυματιζόταν σοβαρά στις 16:40 μετά από παράσυρσή του από ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο.

Ο 90χρονος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών και την επομένη της νοσηλείας του υπέκυψε στα τραύματά του παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο οδηγός του μοιραίου ΙΧ βαρυνόταν με την κατηγορία ότι οδηγούσε επικίνδυνα χωρίς την απαιτούμενη προσοχή και σύνεση με αποτέλεσμα να συμβεί το μοιραίο.

Στο δικαστήριο ήταν παρών και για να δικαιολογηθεί για τις πράξεις του υποστήριξε ότι τυφλώθηκε από τον ήλιο και δεν είδε την ώρα του δυστυχήματος.

«Είχε πολύ ήλιο. Τυφλώθηκα και δεν έβλεπα τίποτα. Διέκρινα μόνο μία σκιά και στη συνέχεια φρενάρισα, έστριψα ελαφρά αριστερά και ύστερα άκουσα έναν ήχο», φέρεται να είπε απολογούμενος.

Ωστόσο, δεν έπεισε το δικαστήριο, που τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Ο 90χρονος ήταν στο οδόστρωμα σοβαρά τραυματισμένος και σφάδαζε από τον πόνο. Στο σημείο συγκεντρώθηκαν διερχόμενοι που σήκωσαν τον 90χρονο από το οδόστρωμα και τον τοποθέτησαν σε καρέκλα μέχρι να φθάσει το ασθενοφόρο. Στο σημείο παρέμενε και ο 58χρονος.

Οι δύο γιοι του θύματος εξεταζόμενοι ως μάρτυρες επισήμαναν στο δικαστήριο ότι δεν ήξεραν τίποτα για το δυστύχημα, όμως τόνισαν ότι ο πατέρας τους γνώριζε καλά την περιοχή και ήξερε πώς να κινείται πεζός. Επισήμαναν ότι περπατούσε στο πεζοδρόμιο, όμως την ώρα του θανατηφόρου είχε αναγκαστεί να κατέβει στο οδόστρωμα, καθώς κάδος απορριμμάτων που δεν ήταν τοποθετημένος σε εσοχή εμπόδιζε την κίνησή του. Ηξεραν ότι ο πατέρας τους επέστρεφε στο σπίτι από φαρμακείο της περιοχής, όταν τους τηλεφώνησαν για να μεταβούν στο Νοσοκομείο, πρόσθεσαν μεταξύ άλλων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου