ΤΟΠΙΚΑ

Χριστούγεννα στη Μητρόπολη Δημητριάδος

χριστούγεννα-στη-μητρόπολη-δημητριά-177029

Τα Χριστούγεννα, την Μητρόπολη των εορτών, θα εορτάσει μεγαλοπρεπώς και ιεροπρεπώς η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, έχοντας την ιδιαίτερη τιμή και ευλογία να φιλοξενεί, τις ημέρες αυτές, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, τα Τίμια Δώρα των Μάγων, προερχόμενα από την Ιερά Μονή Αγίου Παύλου, Αγίου Όρους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων, την παραμονή της εορτής θα τελεστούν ο Όρθρος, οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες των Χριστουγέννων, ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Χριστουγέννων θα τελεστεί στις 6.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου Αγίου Όρους.

Ο Μέγας Εσπερινός των Χριστουγέννων θα τελεστεί, κατά παράδοσιν και στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, στις 6.00 μ.μ.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος θα τελέσει την Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, από τις 5.00 μ.μ. έως τις 8.30 π.μ.

Δεύτερη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων θα τελεστεί από τις 9.30 π.μ. έως τις 11.30 π.μ. στους Ιερούς Ναούς Αναλήψεως του Χριστού Βόλου και Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας.

Η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου

Την 2η ημέρα των Χριστουγέννων (26/12) η Εκκλησία μας τιμά την Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας.

Στις 6.00 μ.μ. θα τελέσει τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον πανυγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Αλυκών, όπου θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ολόκληρο το Πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών του Αγίου Δωδεκαημέρου δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος ww.imd.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου