ΤΟΠΙΚΑ

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση χώρων του «Ιάσων»

πρόσκληση-ενδιαφέροντος-για-την-αξιο-176688

Εκδόθηκε από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση ισόγειων χώρων του επιβατικού σταθμού «Ιάσων» όπως είχε αποφασίσει να πράξει το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού στην τελευταία συνεδρίασή του μετά από πρόταση που υπήρξε από μάρκετ ελληνικών συμφερόντων να επεκτείνει τη δραστηριότητά του στο Βόλο και να νοικιάσει χώρο του κτιρίου.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος αφορά στο γ’ τμήμα του κτιρίου σε χώρους εμβαδού 1.043 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο δύναται να παραχωρηθεί έναντι ανταλλάγματος με σύμβαση τριετούς διάρκειας και δυνατότητα διετούς παράτασης. Χρονικό περιθώριο για την κατάθεση προσφορών δίνεται έως και την 19η Ιανουαρίου 2018 και ώρα 2 το μεσημέρι.

Ως αποδεκτές χρήσεις χώρων μπορεί να είναι:

-Εμπορικά καταστήματα & καταστήματα παροχής προσωπικών υπηρεσιών.
-Γραφεία, τράπεζα, ασφάλειες, κοινωνικοί οργανισμοί.
-Εστιατόρια, αναψυκτήρια και εν γένει καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, πλην
της περίπτωσης του κέντρου διασκέδασης.
-Χώροι συνάθροισης κοινού.
-Χώροι αθλητικών δραστηριοτήτων.

Στην προκήρυξη, που έχει αναρτηθεί στον ΟΛΒ, αναγράφονται ρητά όλοι οι όροι και οι προϋπόθεσης για την εκμετάλλευση του τμήματος αλλά και τη διασφάλιση των συμφερόντων του Οργανισμού και της πόλης από την παραχώρηση της χρήσης.

Ο ΟΛΒ -όπως είναι γνωστό- έχει ήδη παραχωρήσει σε χρήση έναντι ανταλλάγματος τον πάνω όροφο του κτιρίου «Ιάσων», όπου φέτος στεγάζονται και λειτουργούν το Γυμναστήριο «GYM-WAY» και η Εταιρεία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων με τον Οργανισμό να διασφαλίζει την αξιοποίηση των χώρων για τα επόμενα οχτώ χρόνια και το κτίριο επιτέλους να λειτουργεί μετά από χρόνια εγκατάλειψης και φυσικής φθοράς.

Να επισημανθεί ότι το δεύτερο από τα ισόγεια τμήματα του «Ιάσων», που είναι εμβαδού περίπου 1.000 τετραγωνικών μέτρων, θα παραμείνει ως έχει με τον Οργανισμό να στοχεύει για το νέο έτος στη βελτίωση των υποδομών του και την αξιοποίησή του για παροχή υπηρεσιών σε τουρίστες της ακτοπλοϊκής γραμμής και της κρουαζιέρας.

Η απόφαση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος ελήφθη κατά πλειοψηφία από τον ΟΛΒ μετά από πρόταση που έγινε από γνωστή αλυσίδα μάρκετ, η οποία πρόκειται να απασχολήσει προσωπικό για την έναρξη της δραστηριότητάς στο Βόλο 25-30 ατόμων. Το μάρκετ που ενδιαφέρεται να επεκταθεί στο Βόλο είναι το Bazaar και ανήκει στον Όμιλο εταιρειών «ΒΕΡΟΥΚΑΣ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου