ΤΟΠΙΚΑ

Θέση για το επεισόδιο στο Αλιβέρι πήρε το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

θέση-για-το-επεισόδιο-στο-αλιβέρι-πήρε-176494

Τη διεύρυνση της υπόθεσης για το επεισόδιο στο Αλιβέρι ζητάει με ανακοίνωση του το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα και φωτογραφίες στον τοπικό τύπο, και καταγγελίες από τις τοπικές και πανελλήνιες ενώσεις Ρομά, από τύχη και μόνο δεν θρηνήσαμε και στον Βόλο, θύματα σε περιστατικό που συνέβη στο Αλιβέρι και μοιάζει με εκείνο που οδήγησε στην δολοφονία του νεαρού Ρομά Νίκου Σαμπάνη πριν λίγο καιρό στο Πέραμα.

Οι απορίες που γεννά το περιστατικό, όπως και η αγανάκτηση που γέννησε στους κόλπους των ρομά και όχι μόνο, είναι παραπάνω από εύλογες.

Εντείνονται μάλιστα από το γεγονός ότι το περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας από τις καταγγελίες των συλλόγων των ρομά και όχι από ανακοίνωση της αστυνομίας, η οποία αρχικά μίλησε μόνο για καταδίωξη ανηλίκου και την σύλληψή του γιατί οδηγούσε χωρίς δίπλωμα.

Καμία ζωή δεν είναι αναλώσιμη κανένα δόγμα νόμου και τάξης δεν μπορεί να περιλαμβάνει πυροβολισμούς στα παράθυρα αυτοκινήτων εναντίον ανηλίκων επειδή οδηγούν το όχημα του πατέρα τους.

Η χρήση υπέρμετρης αστυνομικής βίας, δεν μπορεί να είναι ανεκτή από μια δημοκρατική και ευνομούμενη κοινωνία πολύ περισσότερο όταν αυτή συνδυάζεται με την πολύ πιθανή ύπαρξη ρατσιστικών κινήτρων.

Απαιτούμε την διερεύνηση της υπόθεσης και την αποσαφήνιση από το υπουργείο των οδηγιών που έχουν δοθεί στα αστυνομικά όργανα για την χρήση όπλων σε παρόμοιες καταστάσεις».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου