ΤΟΠΙΚΑ

Κλήσεις απάτης για παράδοση δεμάτων

κλήσεις-απάτης-για-παράδοση-δεμάτων-175992

Νέες κλήσεις απάτης δέχθηκαν Βολιώτες από επιτήδειους, που δεν σταματούν τη δράση τους ούτε Σαββατοκύριακα στην προσπάθειά τους να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από τα υποψήφια θύματά τους.

Οι επιτήδειοι, που φαίνεται να μη στερούνται… ευρηματικότητας, σκαρφίστηκαν νέο κόλπο, στην προσπάθειά τους να εξαπατήσουν. Εμφανίζονται σαν δήθεν αποθήκη φύλαξης δεμάτων, ζητώντας από ανυποψίαστους πολίτες χρήματα για να διεκπεραιώσουν την αποστολή.

Βολιώτες άκουσαν τα κινητά τους τηλέφωνα να χτυπούν και στην οθόνη να εμφανίζεται αθηναϊκό νούμερο. Απαντώντας, βρέθηκαν να ακούν ηχογραφημένο μήνυμα από αυτόματο τηλεφωνητή.

Ενημερώνονταν από δήθεν αποθήκη φύλαξης δεμάτων, ότι στο όνομά τους υπάρχει δέμα προς αποστολή, το οποίο έχει κοστολογηθεί 160 ευρώ και προκειμένου να το παραλάβουν θα πρέπει να καταθέσουν ποσό 39 ευρώ. Στο ηχογραφημένο μήνυμα μάλιστα παρέχονται και οδηγίες για τον τρόπο κατάθεσης των χρημάτων, ενώ… προειδοποιούν τους πελάτες ότι είναι η τελευταία ειδοποίηση που δέχονται προκειμένου το δήθεν δέμα τους να μην καταστραφεί ή να μην χαθεί…

Πολίτες βρέθηκαν να απορούν αν είχαν παραγγείλει κάτι και το έχουν ξεχάσει, ωστόσο γρήγορα αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για απάτη και έκλεισαν το τηλέφωνο.

Τα περιστατικά ήταν απανωτά. Οπως καταγγέλλουν Βολιώτες τα τηλεφωνήματα απάτης έγιναν την Κυριακή, ημέρα μη εργάσιμη, και σε ώρες ακατάλληλες ή κοινής ησυχίας.

Κάποιοι που είδαν δύο και τρεις κλήσεις στο κινητό τους και επιχείρησαν να καλέσουν πίσω για να δουν ποιος τους κάλεσε, διαπίστωσαν ότι η εταιρεία «μη παραδοθέντων δεμάτων» δεν έχει καν επωνυμία.

Η δράση των επιτηδείων με τα δήθεν μη παραδομένα δέματα δεν περιορίζεται στον Βόλο. Απατεώνες φαίνεται να «χτυπούν» ανά περιοχές σε όλη την Ελλάδα, αναζητώντας τα υποψήφια θύματά τους, από τα οποία επιχειρούν να αποσπάσουν προσωπικά στοιχεία και τραπεζικούς λογαριασμούς για να μπορέσουν να αρπάξουν τη λεία τους.

Ο συγκεκριμένος αριθμός τηλεφώνου από τον οποίο καλούν έχει μάλιστα χαρακτηριστεί «επικίνδυνος» σε ποσοστό 75% σε γνωστή ιστοσελίδα εύρεσης τηλεφωνικών αριθμών, βάσει αναφορών πολιτών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου