ΤΟΠΙΚΑ

Νέες περιπέτειες για εννέα εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ

νέες-περιπέτειες-για-εννέα-εργαζόμεν-175736

Σε νέες περιπέτειες μπαίνουν εννέα εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ, οι οποίοι βρέθηκαν στο στόχαστρο της ΕΡΓΗΛ, της εργολήπτριας εταιρείας που ανέλαβε το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην πόλη το 2005, όμως εκτέλεσε μισό σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ Μαγνησίας. Εν μέσω δικαστικής διαμάχης με τη ΔΕΥΑΜΒ, η ΕΡΓΗΛ είχε αποφασίσει να «τα παίξει όλα για όλα» μηνύοντας εργαζόμενους της επιχείρησης για ψευδή βεβαίωση και εμπλέκοντάς τους σε περιπέτεια με τη Δικαιοσύνη.

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας, με βούλευμά του που έγινε γνωστό τον Ιανουάριο του 2021, είχε απαλλάξει τους εργαζόμενους από τις κατηγορίες της ΕΡΓΗΛ σε βάρος τους. Ωστόσο, χθες έγινε γνωστό, ότι ο Αρειος Πάγος αναίρεσε το απαλλακτικό βούλευμα, βάζοντας σε νέες περιπέτειες εργαζόμενους που έκαναν απλώς τη δουλειά τους, αποκαλύπτοντας ότι η εργολήπτρια εταιρεία εκτέλεσε μισό έργο σε σχέση με τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Η ΕΡΓΗΛΕ είχε μηνύσει για «ψευδή βεβαίωση με σκοπούμενο πορισμό αθέμιτου περιουσιακού οφέλους άνω των 120.000 ευρώ», εννέα εργαζόμενους τους Δ. Κουτσιφέλη, Θ. Χούσο, Δ. Τιλελή, Δ. Οικονομίδη, Αναστασία Κολιού, Χ. Φαφούτη, Χριστίνα Τσέτη, Ευτυχία Διομή και τον πρώην αντιδήμαρχος Βόλου, Ηλία Ξηρακιά.

Με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ, μιλά για «άδικη δίωξη συναδέλφων» και τονίζει: «Ο σύλλογος εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ εκφράζει, για μία ακόμα φορά, την αμέριστη συμπαράσταση του και την πλήρη στήριξη του, σε κάθε εργαζόμενο που αδίκως διώκεται από την ΕΡΓΗΛ, στο πλαίσιο “θόλωσης” και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την πραγματικότητα, διώκει εργαζόμενους οι οποίοι ενήργησαν στα πλαίσια άσκησης του υπηρεσιακού τους καθήκοντος. Είμαστε βέβαιοι πως, αργά η γρήγορα, κάθε διωκόμενος συνάδελφος θα αθωωθεί».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου