ΤΟΠΙΚΑ

2.000 μερίδες φαγητού στον Άγιο Νικόλαο

2-000-μερίδες-φαγητού-στον-άγιο-νικόλαο-175734

Πολίτες, δήμος και καταστηματάρχες γιόρτασαν όλοι μαζί γύρω από το υπαίθριο τραπέζι

Δύο χιλιάδες και πλέον μερίδες φαγητού εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας, από τον μπουφέ των 60 μέτρων που έστησε ο δήμος Βόλου και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καφετεριών, Μπαρ, Αναψυκτηρίων και Εστίασης Μαγνησίας. Οι Βολιώτες τίμησαν με την παρουσία τους το γιορτινό τραπέζι αγάπης και αλληλεγγύης που στήθηκε μπροστά από το προαύλιο του Αγίου Νικολάου και που στόχος είναι να γίνει θεσμός για την πόλη.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στο προσκλητήριο του δήμου και των καταστηματαρχών για γεύμα στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες Βολιώτες. Συνωστισμός επικράτησε μπροστά από τον μπουφέ, όπου προσφέρονταν δωρεάν πιάτα με πίτσες, σπιτικές πίτες, σαλάτες και παραδοσιακά πιάτα. Οι μεγαλύτερες όμως ουρές δημιουργήθηκαν μπροστά από την πολυψησταριά. Τα παιδιά απόλαυσαν ζεστά ροφήματα, ενώ οι ήρωες του Disney και η μασκότ της πόλης ο «Νικόλας» πρόσφεραν στους μικρούς συνδαιτυμόνες από ένα μπαλόνι.

Φέτος ήταν η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που οι Βολιώτες γιόρτασαν όλοι μαζί γύρω από ένα υπαίθριο γιορτινό τραπέζι.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση του γιορτινού τραπεζιού. Ο Βόλος στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης», ανέφερε ο εκτελών χρέη δημάρχου Βόλου, Θάνος Θεοδώρου.

«Στόχος είναι να καθιερώσουμε αυτό το τραπέζι ως θεσμό στην πόλη. Το ονομάσαμε τραπέζι των 1.000 και μίας θέσεων, φέτος μετατράπηκε σε τραπέζι των 2.000 και μίας θέσεων και του χρόνου ευελπιστούμε να γίνει τραπέζι των 5.000 θέσεων με τη συμμετοχή ακόμη περισσότερων χορηγών, επαγγελματιών αλλά και του ίδιου του κόσμου. Είναι ένα τραπέζι αγάπης και αλληλεγγύης στους δύσκολους καιρούς που περνάμε», ανέφερε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών, Μπαρ, Αναψυκτηρίων και Εστίασης Μαγνησίας, Γιάννης Γρηγορίου.

Το τραπέζι συνόδεψε ζωντανή ελληνική μουσική από την σκηνή που έχει στηθεί στην Πλατεία Αγίου Νικολάου, όπου ανέβηκε η Λαϊκή Ορχήστρα «Διπλοπενιές» με μαέστρο τον Χρήστο Σταμούλη και στο τραγούδι τους Θωμά Σκοτίδα και Κωνσταντίνο.

Σημαντική ήταν η συμβολή εθελοντών της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων και της Λέσχης Εθελοντών Βατραχανθρώπων Κεντρικής Ελλάδος, τόσο στο στήσιμο του μπουφέ όσο και στο σερβίρισμα των πιάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου