ΤΟΠΙΚΑ

Στο αρχείο η μήνυση κατά υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας

στο-αρχείο-η-μήνυση-κατά-υπαλλήλων-της-175732

Κατηγορήθηκαν άδικα ότι παρενέβησαν το καθήκον της υπηρεσίας τους σχετικά με τους χειρισμούς τους για την καύση των εναλλακτικών καυσίμων

Στο αρχείο τέθηκε μήνυση τριών μελών της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά υπαλλήλων των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας σχετικά με χειρισμούς που αφορούν την καύση εναλλακτικών καυσίμων από την ΑΓΕΤ.

Οι υπάλληλοι κατηγορήθηκαν άδικα ότι παρενέβησαν τον καθήκον της υπηρεσίας τους και ότι με δόλο παρέλειπαν να επιβάλλουν σε βάρος της ΑΓΕΤ τις δέουσες διοικητικές κυρώσεις.

Συγκεκριμένα η μήνυση υποβλήθηκε στις 20.12.2018 από τρία μέλη της Επιτροπής στρεφόμενη κατά του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και παντός άλλου υπευθύνου, δηλαδή συναρμοδίων υπαλλήλων και ειδικά αυτών που μετείχαν στις επιτροπές ελέγχου.

Η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο με πράξη του Εισαγγελέως Πρωτοδικών Βόλου που εγκρίθηκε από τον Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας.

Ο εισαγγελέας έκρινε, με αναλυτική τεκμηρίωση, αβάσιμους τους ισχυρισμούς των μηνυτών καταλήγοντας ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για να κινηθεί ποινική δίωξη σε βάρος των μηνυθέντων.

Ο δικηγόρος κ. Ηρακλής Αστράς επισήμανε ότι οι μηνυθέντες υπάλληλοι κατά το στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης παρέθεσαν πλήρη στοιχεία και υπεραμύνθηκαν της απολύτου νομιμότητας των ενεργειών τους επισημαίνοντας ότι για τον όλο χειρισμό των θεμάτων τα οποία θίγονται στην μηνυτήρια αναφορά και τους αφορούν έπραξαν στο ακέραιο το υπηρεσιακό καθήκον τους.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου