ΤΟΠΙΚΑ

Ιάσονας Αποστολάκης: «Δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος»

ιάσονας-αποστολάκης-δεν-θα-είμαι-ξαν-175709

Την απόφασή του να μην είναι ξανά υποψήφιος για τη θέση του δημάρχου Βόλου ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο» Ιάσονας Αποστολάκης, στη διάρκεια της προχθεσινής διευρυμένης συνεδρίασης της δημοτικής κίνησης, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης. «Θα είμαι παρών, αλλά δεν θα είμαι υποψήφιος. Υπάρχουν άλλες προτεραιότητες για μένα. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός», δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στον απόηχο της συνεδρίασης της δημοτικής κίνησης.

Ενόψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Αποστολάκης, υπογράμμισε την ανάγκη να συσταθεί ένα ευρύ δημοκρατικό μέτωπο «για να ξεβρωμίσει η πόλη», όπως είπε χαρακτηριστικά, στρέφοντας τα πυρά του κατά του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου.

Σε αυτή τη μάχη, σημείωσε ότι δεν περισσεύει κανένας. «Οσοι ισχυρίζονται ότι η πόλη πρέπει να αλλάξει σελίδα θα πρέπει να συμμετέχουν ενεργά. Και το εγώ να μπει κάτω από το εμείς», είπε απευθύνοντας κάλεσμα συνεργασίας τόσο στην αυτοδιοικητική κίνηση του Αποστόλη Παπαδούλη όσο και σε «κάθε άλλον δημοκράτη». «Οσοι είναι δημοκράτες θα πρέπει να πάρουν θέση για όσα γίνονται στην πόλη. Ακόμη και η Ν.Δ. δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν παλλακίδα του Αχιλλέα Μπέου», είπε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε μάλιστα τα κόμματα να μην τορπιλίζουν τις αυτοδιοικητικές πρωτοβουλίες για ευρέα σχήματα συνεργασίας, αφήνοντας αιχμές κατά της στάσης που τήρησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Μάλιστα εκτίμησε «τα πολιτικά κόμματα υποτίμησαν το σύστημα Αχιλλέας Μπέος και συνεργάτες» και υπογράμμισε ότι «ο αγώνας για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι μαραθώνιος».

Ο επικεφαλής των «Μαζί για τον Βόλο» θα ολοκληρώσει τη θητεία του, σημείωσε ωστόσο ότι από τώρα θα πρέπει να δρομολογηθούν οι επόμενες κινήσεις. «Χρειαζόμαστε ένα ευρύ δημοκρατικό μέτωπο. Κι εφόσον συμφωνήσουμε ότι πρέπει να φύγει η βρωμιά από την πόλη, να δούμε πώς θα φύγει και να παρουσιάσουμε τη δική μας εναλλακτική πρόταση στους πολίτες», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου