ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς γιατρούς από σήμερα το Γαστρεντερολογικό Τμήμα

χωρίς-γιατρούς-από-σήμερα-το-γαστρεντ-175699

Ποδαρικό με δυσλειτουργίες κάνει σήμερα ο Φεβρουάριος στο Γαστρεντερολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου. Όπως έγραψε από την περασμένη εβδομάδα ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, από σήμερα το τμήμα ουσιαστικά δεν θα έχει κανέναν γιατρό. Η μία μόνιμη γιατρός στο τμήμα από σήμερα τίθεται σε αναστολή εργασίας. Είναι ανεμβολίαστη. Είχε επιστρέψει πριν από λίγο διάστημα με πιστοποιητικό νόσησης, το οποίο όμως έληξε. Η ίδια επέμεινε μέχρι τελευταία στιγμή να μην εμβολιαστεί και από σήμερα δεν μπορεί να εργαστεί. Στο ίδιο τμήμα εργάζεται επίσης ένας επικουρικός γιατρός. Η σύμβασή του έληξε πριν από λίγες μέρες.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου έχει ζητήσει εγκαίρως την ανανέωση της σύμβασης του γιατρού για δύο επιπλέον χρόνια. Προφορικά υπάρχει η δέσμευση από το υπ. Υγείας πως η σύμβαση του θα ανανεωθεί. Η απόφαση όμως δεν έχει ακόμη υπογραφεί.

Ο επικουρικός γιατρός του Τμήματος παραιτήθηκε, καθώς δεν επιθυμούσε να λάβει παράταση, αλλά εξ ολοκληρίας νέα επικουρική σύμβαση δύο ετών, με αποτέλεσμα το Τμήμα να ξεμένει ουσιαστικά από γιατρούς.

Καμπανάκι από την Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών

Η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών χθες εξέδωσε ανακοίνωση για το πρόβλημα στο συγκεκριμένο τμήμα, θέτοντας εκ νέου το ζήτημα της υποστελέχωσης.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της αναφέρει: « Με ανησυχία και απορία πληροφορηθήκαμε την επικείμενη παύση της λειτουργίας του Γαστρεντερολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου του Βόλου αύριο 01/02/2022. Η υποστελέχωση της δημόσιας υγείας σε καίριες ειδικότητες είναι χωρίς προηγούμενο.

Πώς είναι δυνατό να είναι γνωστό ότι η θητεία του επικουρικού ιατρού – γαστρεντερολόγου έληγε τον Ιανουάριο και να μην έχει προκηρυχθεί έγκαιρα η ανανέωση της θέσης του; Πως είναι δυνατό να είναι γνωστό ότι η μοναδική μόνιμη ιατρός βγαίνει σε αναστολή από αύριο και να μην έχει προκηρυχθεί ακόμη μία θέση γαστρεντερολόγου. Πως είναι δυνατό να μιλάτε για βήματα μπροστά και να κάνετε μόνο βήματα πίσω από τις εξελίξεις; Δεν καταλαβαίνετε ότι κλείνοντας το Γαστρεντερολογικό Τμήμα διακυβεύεται η υγεία των κατοίκων του νομού;

Δεν καταλαβαίνετε ότι ακόμη και με την προκήρυξη της θέσης ενός μόνο ιατρού δεν θα καλυφθεί το Τμήμα; Αυτό που φοβόμαστε είναι ότι ακολουθούν και άλλα Τμήματα…», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου