ΤΟΠΙΚΑ

«Σαφάρι» για φοιτητική στέγη ~ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

σαφάρι-για-φοιτητική-στέγη-ξεκινησ-174953

Εως και 20% κάτω οι τιμές των ενοικίων στο Βόλο

Αρκετοί είναι οι γονείς φοιτητών οι οποίοι θυσιάζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές προκειμένου να κάνουν έρευνα αγοράς στην πόλη του Βόλου για ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, όντας σίγουροι πως τα παιδιά τους θα σπουδάσουν από φέτος στις σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Οι τιμές σε σχέση με πέρυσι δεν έχουν αλλάξει παραμένοντας στα ίδια επίπεδα, χαμηλότερα ωστόσο με περασμένες χρονιές, σύμφωνα με μεσιτικά γραφεία του Βόλου.

Ο μεσίτης της REMAX-ΔΟΜΗ, κ. Γιάννης Καραγιάννης, αναφέρει πως η πτώση στις τιμές των διαμερισμάτων προς ενοικίαση αγγίζει ακόμα και το 20%, ανάλογα την περιοχή. Οι παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν τις τιμές είναι κυρίως η παλαιότητα και το μέγεθος του ακινήτου. Μέσα στον Αύγουστο τα μικρά διαμερίσματα, όπως τα στούντιο, οι γκαρσονιέρες και τα δυάρια, κρατούν μία σταθερή τιμή, η οποία αυξάνεται από αρχές Αυγούστου μέχρι τέλη Σεπτέμβρη λόγω της αυξημένης ζήτησης τόσο από νέους φοιτητές, όσο και από παλιούς οι οποίοι επιθυμούν να αλλάξουν κατοικία. Οι τιμές εξαιτίας της ζήτησης, ωστόσο, δεν είναι διαπραγματεύσιμες και ξεκινούν από 150 ευρώ και αγγίζουν τα 350. Οι νέοι φοιτητές προτιμούν κυρίως διαμερίσματα με μικρή παλαιότητα τα οποία βρίσκονται στο κέντρο, κοντά στην πλειοψηφία των σχολών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη, οι παράγοντες οι οποίοι παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή μιας κατοικίας είναι η ατομική θέρμανση, ώστε να είναι οικονομικότερα τα πάγια έξοδα, η περιοχή όπου βρίσκεται το ακίνητο, η κατάστασή του καθώς και η ασφάλεια της περιοχής.

Επιλογή το φυσικό αέριο

Σύμφωνα με το μεσίτη κ. Κωνσταντίνο Διβάνη το φυσικό αέριο και η αυτονομία στη θέρμανση είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες για την επιλογή κατοικίας προκειμένου να μειώνονται αισθητά τα έξοδα. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η παλαιότητα αλλά και η ύπαρξη ή μη ενεργειακών δομών, όπως τα κουφώματα. Οι τιμές για τις γκαρσονιέρες ξεκινούν από 150 ευρώ, για τα δυάρια από 180 και 200 ευρώ, ενώ τα τριάρια και τα τεσσάρια διαμερίσματα, το ενοίκιο κυμαίνεται από 300-350 ευρώ. Βέβαια, παλαιότερα σπίτια εντοπίζονται και με χαμηλότερο ενοίκιο.

Αποκέντρωση των επιλογών

Η μεσίτρια κ. Όλγα Μάνου υποστηρίζει πως οι επιλογές στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα των φοιτητών ως προς την περιοχή έχουν διαφοροποιηθεί σε σχέση με άλλες χρονιές. Πλέον τα ενοικιαζόμενα φοιτητικά διαμερίσματα εντοπίζονται και πιο μακριά από το κέντρο, όπως πάνω από τη λεωφόρο Αναλήψεως. Οι φοιτητές κοιτάζουν καινούρια διαμερίσματα συνυπολογίζοντας και τα έξοδα των κοινοχρήστων σε σχέση με το ποσό του ενοικίου. Επίσης ενδιαφέρονται για μικρά αλλά σχετικά καινούρια διαμερίσματα, όπως στούντιο, των οποίων το ενοίκιο κυμαίνεται από 170-220 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου