ΤΟΠΙΚΑ

Εστρωσαν τραπέζι αγάπης

εστρωσαν-τραπέζι-αγάπης-174172

Εορταστικό τραπέζι για περισσότερους από 300 Βολιώτες προσέφερε χθες η «Κουζίνα Αλληλεγγύης», στον πεζόδρομο της Ερμού, έξω από το προαύλιο του Αγίου Νικολάου. Οι εθελοντές προσέφεραν γιορτινά εδέσματα στους διερχόμενους, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τις ευχαριστίες τους για την καθημερινή στήριξη της τοπικής κοινωνίας, στο έργο προσφοράς που αναπτύσσεται.

Το εορταστικό γεύμα που στρώθηκε στις 12 το μεσημέρι, περιελάμβανε κοτόπουλο με μακαρόνια ή ρύζι, γλυκίσματα, φρούτα, αναψυκτικά, χαμόγελα και πολλές ευχές για την καινούργια χρονιά. Παράλληλα, η «Κουζίνα Αλληλεγγύης» έκοψε την πίτα της, υπογραμμίζοντας το γιορτινό κλίμα των ημερών.

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η Αγγελική Ιωαννίτη, «ψυχή» της «Κουζίνας Αλληλεγγύης», επεσήμανε ότι «στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι αφενός να ευχαριστήσουμε όλους τους Βολιώτες, οι οποίοι μας έχουν βοηθήσει στη διάρκεια της χρονιάς και μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε όλα τα έξοδα και τις προσφορές που κάνουμε στους άλλους, γιατί μόνοι μας δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Είναι ένα εορταστικό τραπέζι για να ανταλλάξουμε ευχές μεταξύ μας και να γνωριστούμε περισσότερο, με όσους δεν μας γνωρίζουν».

Ο ίδια ανέφερε επίσης ότι τα αγαθά που κόσμησαν το γιορτινό τραπέζι που στρώθηκε χθες, ήταν προσφορές, ενώ η δράση υποστηρίχθηκε από μέλη της ΕΠΟΜΕΑ που βοήθησαν στο σερβίρισμα, από την «Πίστη», τη Λέσχη εθελοντών και άλλες ομάδες της πόλης.

Το μήνυμα της «Κουζίνας Αλληλεγγύης» στην τοπική κοινωνία είναι «να είμαστε πάντα ο ένας δίπλα στον άλλο, με οποιονδήποτε τρόπο και στη χαρά και στη λύπη».

Κοινωνική δράση

Πλούσιος είναι, στο μεταξύ, ο ετήσιος απολογισμός δράσης της «Κουζίνας Αλληλεγγύης», που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την προσφορά 150 μερίδων φαγητού σε καθημερινή βάση, 86 μερίδες πρωινού σε άπορους μαθητές, δέματα με τρόφιμα που διανέμονται σε 38 οικογένειες, και παράλληλα είδη ένδυσης και άλλα αναγκαία είδη, όπου υπάρχει ανάγκη.

Παράλληλα, διανεμήθηκαν περισσότερα από 600 παιχνίδια σε παιδιά, στο πλαίσιο των γιορτών, τα οποία συγκεντρώθηκαν στη διάρκεια της χρονιάς, για να προσφέρουν χαμόγελο και χαρά στα παιδιά που τα στερούνται.

Ομάδες μαθητών, προσκόπων αλλά και ιδιωτών, προσέφεραν στη διάρκεια των γιορτών διάφορα είδη, προκειμένου να στηρίξουν το έργο προσφοράς της «Κουζίνας Αλληλεγγύης», ενώ όπως σημείωσε η κ. Ιωαννίτη, είναι μεγάλη η αγάπη του κόσμου, που εκδηλώνεται. «Θεωρώ ότι οι άνθρωποι που προσφέρουν στην Κουζίνα, θα κοιτάξουν, πιστεύω, και τον διπλανό τους, και κάποια άλλη ομάδα, όταν χρειάζεται, και στη γειτονιά τους και στην πολυκατοικία τους, ο ένας θα βοηθήσει τον άλλο».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου