ΤΟΠΙΚΑ

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει ο κλάδος των ταξί στη Μαγνησία

σοβαρά-προβλήματα-αντιμετωπίζει-ο-κλ-174099

Εντονότατος προβληματισμός επικρατεί στον κλάδο των ταξί, με την πτώση στην κίνηση τη νυχτερινή βάρδια να αγγίζει το 70% σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την πανδημία. Μειωμένη εμφανίζεται, στο μεταξύ, και τις υπόλοιπες ώρες η επιβατική κίνηση, με την πτώση να αγγίζει το 40%, εντείνοντας την αγωνία για την επόμενη μέρα.

«Τις βραδινές ώρες δεν υπάρχει κίνηση στους δρόμους» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ραδιοταξί Βόλου Ευδόκιμος Πασχαλίδης, με το πρόβλημα, όπως σημειώνει ο ίδιος, να καθίσταται εντονότερο λόγω των περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν στην εστίαση, όλο το προηγούμενο διάστημα.

Αλλαγή δεδομένων παρατηρήθηκε, ωστόσο, το προηγούμενο διάστημα, και ειδικότερα τις μέρες που επικρατούσαν ακραία καιρικά φαινόμενα. Την περασμένη εβδομάδα ειδικότερα, καταγράφηκε αύξηση στις τηλεφωνικές κλήσεις σε ποσοστό 20%, στη διάρκεια της χιονόπτωσης που σημειώθηκε στη Μαγνησία, με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Ραδιοταξί Βόλου να υπογραμμίζει ότι διήρκεσε λίγες ώρες.

Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες ταξί, με τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης να συνεχίζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες και την πανδημία, σε συνάρτηση με την κατακόρυφη αύξηση στις τιμές των καυσίμων, να δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κοινή προσπάθεια, καθώς έχουν μειωθεί δραματικά οι εισπράξεις.

«Η καθημερινότητα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα. Δεν υπάρχει κίνηση τα Σαββατοκύριακα όπως είχαμε παλαιότερα και έχουμε φτάσει, τουλάχιστον η απογευματινή βάρδια, να κινείται σε τζίρους lock down και αρκετές ώρες εργασίας για 25 και 30 ευρώ τζίρο» επισημαίνει ο κ. Πασχαλίδης.

Μεγάλο πρόβλημα η αύξηση στην τιμή των καυσίμων, διότι ανεβάζει ταυτόχρονα σε μεγάλο ποσοστό το κόστος λειτουργίας των ταξί. «Κατά συνέπεια, λόγω της μείωσης της κίνησης και της αύξησης του κόστους λειτουργίας, αδυνατούμε να αντεπεξέλθουμε στις οικογενειακές και τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις», επισημαίνει ο Ευδόκιμος Πασχαλίδης, για να προσθέσει ότι η πανδημία δυσχεραίνει την καθημερινότητα των επαγγελματιών.

Πολλά τα προβλήματα που ζητούν επίλυση, καθιστώντας πολύ δύσκολο, πλέον, το μεροκάματο. «Ως Συνεταιρισμός έχουμε καταθέσει τα αιτήματά μας στο Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου και Νέας Ιωνίας να τα προωθήσει αρμοδίως. Βασικά αιτήματα είναι η επιδότηση καυσίμου, να ισχύσει και μετά τον Ιούνιο ο μειωμένος ΦΠΑ στο ταξί 13% και να εξετάσει η πολιτεία τα αιτήματά μας, προκειμένου να δώσει ανάσα στον κλάδο».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου