ΤΟΠΙΚΑ

Εναρξη θητείας με απώλειες ~ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΒΟΛΟΥ

εναρξη-θητείας-με-απώλειες-για-τη-νεα-173798

Με 28 αντί για 29 συμβούλους θα αναλάβει η νέα Δημοτική Αρχή

Με ένα λιγότερο δημοτικό σύμβουλο ξεκινά από 1η Σεπτεμβρίου τη θητεία της η νέα Δημοτική Αρχή Βόλου. Εκτός ομάδας πλειοψηφίας τέθηκε ο εκλεγμένος με το συνδυασμό του Αχιλλέα Μπέου, Αχιλλέας Καλυβιώτης, ο οποίος θα καθίσει στα έδρανα του νέου Δημοτικού Συμβουλίου ως ανεξάρτητος πλέον. Η ομάδα πλειοψηφίας θα αριθμεί 28 αντί για 29 δημοτικούς συμβούλους, όπως άλλωστε ανακοίνωσε και ο ίδιος ο Δήμαρχος στα μέλη της ομάδας του την περασμένη εβδομάδα.

Η ιστορία φαίνεται να ξεκινά με την εκλογή του Αχιλλέα Καλυβιώτη από τη Δημοτική Ενότητα Πορταριάς. Πριν καν την έκδοση του επίσημου αποτελέσματος από το Πρωτοδικείο Βόλου, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Πορταριάς με το συνδυασμό του Αχιλλέα Μπέου κατέθεσε ένσταση κατά της εκλογής Καλυβιώτη.

Με την ανακήρυξη των δημοτικών συμβούλων ο υποψήφιος που διεκδικούσε την εκλογή του στη θέση του κ. Καλυβιώτη προσέφυγε στο Πρωτοδικείο. Η εξέταση της υπόθεσης προσδιορίστηκε για τις 22 Ιουλίου και εντός των ημερών αναμένεται η τελική απόφαση που θα κρίνει αν ο κ. Καλυβιώτης θα καθίσει στα έδρανα της αίθουσας συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Πριν όμως την επίσημη απόφαση ο νέος Δήμαρχος ανακοίνωσε τη διαγραφή από την ομάδα πλειοψηφίας του Αχιλλέα Καλυβιώτη. Αυτό έγινε στην τελευταία συνεδρίαση της ομάδας την περασμένη εβδομάδα.

«Δεν ήταν δική μου επιθυμία να φύγω από την ομάδα πλειοψηφίας. Εγώ το μόνο που είχα δηλώσει είναι ότι δεν μπορώ να είμαι σε πολιτική ομηρία και δεν θα συμμετέχω στην ομάδα πλειοψηφίας μέχρι να βγει η απόφαση. Αντ’ αυτού πληροφορήθηκα τη διαγραφή μου», ανέφερε στον «Τ» ο κ. Αχιλλέας Καλυβιώτης.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν θα παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος. «Δεν το χαρίζω σε κανέναν. Θα είμαι ανεξάρτητος, τιμώντας την ψήφο των συμπολιτών μου που γνωρίζουν την πορεία μου επί 25 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πάντως ακόμη περιμένω τους λόγους της διαγραφής μου από το Δήμαρχο Αχ. Μπέο», είπε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου