ΤΟΠΙΚΑ

Αυλαία με υψηλή συμμετοχή και απαιτητικά θέματα στις Πανελλαδικές

αυλαία-με-υψηλή-συμμετοχή-και-απαιτητ-17329

Με τσιπουράκι γιόρτασαν την ολοκλήρωση των εξετάσεων τα μέλη των λυκειακών επιτροπών – Παραδοσιακό μπουγέλο για τους μαθητές των δημοτικών

Με υψηλή συμμετοχή ολοκληρώθηκαν χθες στα 22 εξεταστικά κέντρα στη Μαγνησία οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων. Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στα μαθήματα της Χημείας για τις ομάδες προσανατολισμού θετικών σπουδών και σπουδών υγείας και το μάθημα της Οικονομίας για την ομάδα προσανατολισμού σπουδών οικονομίας και πληροφορικής με το νέο σύστημα.

Με το παλαιό σύστημα οι μαθητές εξετάστηκαν στο μάθημα της Χημείας της ομάδας προσανατολισμού θετικών σπουδών και στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας της ομάδας προσανατολισμού σπουδών οικονομίας και πληροφορικής. Η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων χαρακτηρίστηκε από τον μεγάλο όγκο στα θέματα της Χημείας με το νέο σύστημα τα οποία μάλιστα χαρακτηρίστηκαν και πιο απαιτητικά σε σχέση με πέρυσι. Τα θέματα στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας του νέου και του παλιού συστήματος, χαρακτηρίζονται ως αναμενόμενα με μέτριο βαθμό δυσκολίας.

Στις εξετάσεις συμμετείχαν με το νέο σύστημα 859 μαθητές σε σύνολο 878 και απουσίασαν 19 (ποσοστό συμμετοχής 97.84%). Με το παλαιό σύστημα συμμετείχαν 101 μαθητές σε σύνολο 120 και απουσίασαν 19 (ποσοστό συμμετοχής 84.17%). Οι πανελλαδικές εξετάσεις συνεχίζονται με την εξέταση των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα. Το ειδικό μάθημα των αγγλικών των πανελλαδικών 2020 για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα εξεταστεί την Τετάρτη 1η Ιουλίου. Οι πανελλαδικές εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ συνεχίζονται σήμερα Σάββατο 27 Ιουνίου με τα Αρχές Βιολογικής Γεωργίας, Ναυτικές Μηχανές, Προγραμματισμό Υπολογιστών και Ναυσιπλοΐα ΙΙ.

Αυλαία με τσιπουράκι….

Εν αναμονή των βαθμολογικών τους επιδόσεων, οι υποψήφιοι θα κληθούν από την ερχόμενη Δευτέρα 29 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου να καταθέσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο με τις σχολές της προτίμησής τους. Η διαδικασία θα γίνει και φέτος ηλεκτρονικά μέσω της διεύθυνσης http://exams.it.minedu. gov.gr.

Πάντως η χθεσινή αυλαία των πανελλαδικών βρήκε τα μέλη των λυκειακών επιτροπών να… τηρούν την «παράδοση». Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, όλα τα μέλη των λυκειακών επιτροπών το γιόρτασαν με ένα τσιπουράκι σε τσιπουράδικα της πόλης.

…και μπουγέλα

Νωρίτερα και με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς στα δημοτικά, οι μαθητές γιόρτασαν το τέλος των μαθημάτωνμε παραδοσιακό μπουγέλο.Μόλις οι τελετές λήξης των μαθημάτων ολοκληρώθηκαν στα σχολικά προαύλια, οι μαθητές ξεχύθηκαν σε πάρκα και πλατείες και κατά το έθιμο… μπουγελώθηκαν.

Χαρακτηριστικό το σκηνικό που στήθηκε στο προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου όπου μαθητές αντάλλαξαν… υγρό πυρ για το… καλό και για να γιορτάσουν την επίσημη είσοδό τους στο καλοκαίρι.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου