ΤΟΠΙΚΑ

Τιμήθηκαν μητέρες της καρδιάς

τιμήθηκαν-μητέρες-της-καρδιάς-173115

Τα εύσημα του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου «Θέτις» σε δύο γυναίκες, που υιοθέτησαν παιδιά

Αφιέρωμα τιμής σε δύο γυναίκες με περίσσευμα ψυχής ήταν η προχθεσινή εκδήλωση, με θέμα την υιοθεσία, που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο Παρκ. Τιμώμενες της προχθεσινής εκδήλωσης, που διοργάνωσε ο Σοροπιμιστικός Ομιλος Βόλου «Θέτις» με την υποστήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου, ήταν η Τζούντιθ Πάρκερ και η Ματούλα Νάνου, που άνοιξαν διάπλατα την αγκαλιά τους σε ευαίσθητες παιδικές ψυχές.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με αφορμή την μέρα της γυναίκας, υπογραμμίστηκε η σημασία της υιοθεσίας, μέσα από το παράδειγμα δύο γυναικών που ξεχωρίζουν.

Η πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου «Θέτις» Νένα Ζήση υπογράμμισε ότι «αποφασίσαμε να θεωρήσουμε γυναίκες της χρονιάς της Τζούντιθ Πάρκερ που έχει υιοθετήσει ένα παιδί και τη Ματούλα Νάνου που έγινε ανάδοχη μητέρα δύο παιδιών, μέσω της μακροχρόνιας αναδοχής παιδιού».

Το ζήτημα της υιοθεσίας βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής εκδήλωσης, ενώ όπως υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Χρήστος Στρατηγόπουλος: «Θεωρώ ότι το ισχύον, αλλά όχι ακόμη πλήρως εφαρμοζόμενο νομικό πλαίσιο, πρέπει να δώσει πραγματικές ευκαιρίες στους ανθρώπους που θέλουν να υιοθετήσουν και ταυτόχρονα στα παιδιά τα οποία είναι προς υιοθεσία, τις καλύτερες συνθήκες ένταξης στον θεσμό».

Η Τζούντιθ Πάρκερ υιοθέτησε πριν από 23 χρόνια ένα κοριτσάκι, ανοίγοντας διάπλατα την αγκαλιά της κι όπως υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, μετά από αναμονή ενός χρόνου, το όνειρο έγινε πραγματικότητα. «Θεωρούσα ότι μπορούσα να προσφέρω αγάπη και οικογενειακή στοργή σε ένα παιδάκι» υπογράμμισε, μιλώντας για την απόφαση που άλλαξε την ζωή της. Το μήνυμα που μεταφέρει σε όλες τις γυναίκες είναι να μη διστάζουν κάνουν το ίδιο. «Τα βλέμματα των παιδιών που ζητούν στοργή και αγάπη, δεν αφήνουν περιθώρια για δισταγμό. Η κόρη μου μού έδωσε λόγο να υπάρχω» είπε.

Η Ματούλα Νάνου, μητέρα δύο παιδιών, αντίστοιχα, διεύρυνε την οικογένειά της, με τον θεσμό της μακροχρόνιας αναδοχής, ανοίγοντας την αγκαλιά της σε δύο ακόμη παιδάκια. Μιλώντας για την σημασία της αναδοχής, υπογράμμισε ότι «όταν ένα παιδί εγκαταλείπεται, όταν αναγκαστεί να βρεθεί σε ιδρυματικό χώρο, χάνει την ευκαιρία της ζωής και της αποκατάστασης. Όταν βρεθεί σε μια οικογένεια, δεχθεί την αγάπη, τότε έχει καλύτερη ποιότητα ζωής και καλύτερο μέλλον» είπε. Το μήνυμα που στέλνει σε κάθε κατεύθυνση είναι ότι «όλα τα παιδιά του κόσμου δικαιούνται μια οικογένεια», καλώντας και άλλους γονείς να εντάξουν στην οικογένειές τους «παιδιά με δυσκολίες», όπως είπε, με τον θεσμό της αναδοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου