ΤΟΠΙΚΑ

Πάνω από δέκα καταθέσεις για την κλοπή-μυστήριο

πάνω-από-δέκα-καταθέσεις-για-την-κλοπή-172878

Συνεχίζονται χωρίς χειροπιαστά μέχρι στιγμής αποτελέσματα οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου για την κλοπή μαμούθ από το διαμέρισμα του 92χρονου Γεώργιου Δεληγεώργη, αδερφού του γνωστού στον Βόλο από δωρεές στον δήμο και την Εκκλησία Νικόλαου Δεληγεώργη, προέδρου του ομώνυμου κοινωφελούς ιδρύματος, με τα στοιχεία της δράσης των διαρρηκτών να καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου.

Άγνωστοι δράστες όπως είναι γνωστό διέρρηξαν αργά το βράδυ της Παρασκευής ξημερώματα Σαββάτου το επίμαχο διαμέρισμα στην παραλία του Βόλου και άρπαξαν το αστρονομικό ποσό των 1,3 εκατ. ευρώ και 900 χρυσές λίρες που ανήκαν στον 92χρονο.

Ο Νίκος Δεληγεώργης με δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ από την πρώτη στιγμή είχε καταθέσει ότι το κλαπέν ποσό είναι αυτό των 50.000 ευρώ, όπως του δήλωσε ο αδερφός του, δεν έχει όμως κάνει και επίσημη αναφορά στην Αστυνομία, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να διερευνούν και αυτό το κομμάτι της υπόθεσης για τον ακριβή προσδιορισμό της λείας των δραστών, οι οποίοι έγιναν πλούσιοι μέσα σε μία νύχτα.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες ολοκλήρωσαν τις καταθέσεις από το στενό περιβάλλον των δύο αδερφών, οι οποίες ξεπερνούν σε αριθμό τις δέκα, και συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις από άτομα του ευρύτερου περιβάλλοντος αλλά και να επεξεργάζονται το ψηφιακό υλικό που έχουν στα χέρια τους, χωρίς μέχρι στιγμής να είναι σε θέση να κάνουν κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση για τη δωρεά

Επιβεβαιώνει η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας με ανακοίνωσή της το χθεσινό ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, σύμφωνα με το οποίο ο Νίκος Δεληγεώργης προτίθεται να κάνει μία σοβαρή δωρεά στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, εάν οι έρευνες έχουν αποτέλεσμα και τα χρήματα γυρίσουν πίσω.

Αναλυτικά, στην επιστολή που έστειλε ο κ. Νίκος Δεληγεώργης στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας αναφέρονται τα εξής: «Επιθυμούμε να σας εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες δια το ενδιαφέρον που έχετε επιδείξει εσείς και τα όργανά σας δια την εξιχνίαση της ληστείας, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα εις την οικεία της οικογενείας μας.

Σας δηλώνουμε ότι το Ίδρυμα μέσα στα πλαίσια των κοινωνικών του προσφορών που πραγματοποιεί, και εφόσον ευρεθεί το κλαπέν χρηματικό ποσό, θα δωρίσει στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας σοβαρό χρηματικό ποσό δια την εκτέλεση κοινωνικού έργου».

Παρέμβαση Τζήμερου

Στο μεταξύ, μία άλλη διάσταση στην υπόθεση των αδελφών Δεληγεώργη έδωσε με δηλώσεις του σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης ο επικεφαλής της «Δημιουργίας Ξανά» Θάνος Τζήμερος.

Ο επικεφαλής της «Δημιουργία Ξανά» υποστήριξε ότι τα δύο ηλικιωμένα αδέρφια είναι απίστευτοι τσιγκούνηδες και δικομανείς, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο απέκτησαν την περιουσία τους.

«Αυτοί λένε ότι βοηθούσαν τους ανθρώπους με κάποιο επιτόκιο» είπε χαρακτηριστικά, καθώς ο ίδιος τους γνωρίζει καλά, μιας και η μητέρα του μένει στο διαμέρισμα κάτω από αυτό των δύο αδερφών.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Τζήμερος για τους αδελφούς Δεληγεώργη «πάνε σε εγκαίνια και παίρνουν γλυκά στην τσέπη για να τα φάνε στο σπίτι», «ο ένας μένει στο πλυσταριό στην ταράτσα της πολυκατοικίας», «για να κάνουν τηλέφωνα πηγαίνουν σε τράπεζες και άλλα γραφεία για να μη χρεώνονται», «ακόμα και όταν έμαθε για την κλοπή περίμενε το τρένο, γιατί δικαιούται μειωμένο εισιτήριο».

«Ασχολούμαι μόνο με επιστήμονες» απαντά ο Ν. Δεληγεώργης

«Δεν ασχολούμαι με τον Τζήμερο». Αυτό απαντά ο κ. Νίκος Δεληγεώργης κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του επικεφαλής της Δημιουργίας Ξανά. Μη θέλοντας να κάνει κανένα απολύτως σχόλιο, ο κ. Δεληγεώργης πρόσθεσε τα εξής: «Δεν είναι της δικής μου επιστημοσύνης. Όταν αποκτήσει τη δική μου επιστημονική κατάρτιση θα μιλάει διαφορετικά».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου