ΤΟΠΙΚΑ

Με προσφυγές προειδοποιούν οι υπεράριθμοι

με-προσφυγές-προειδοποιούν-οι-υπεράρ-172587

Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν οι ενστάσεις τους από το ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη προειδοποιούν σε περίπτωση που δεν τοποθετηθούν σε αίθουσες διδασκαλίας καθηγητές της Μαγνησίας που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των υπεράριθμων.

Στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας οι ενστάσεις καθηγητών που είδαν τα ονόματά τους στη λίστα των υπεράριθμων έπεσαν… βροχή τις προηγούμενες ημέρες.

Το ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας, σε νέα του συνεδρίαση, διόρθωσε τον πίνακα, απαλείφοντας μέρος των λαθών που είχαν γίνει. Για παράδειγμα στον κατάλογο συμπεριλήφθηκαν ως υπεράριθμοι, ακόμη και καθηγητές που από το νέο σχολικό έτος δεν θα είναι στις αίθουσες διδασκαλίας, καθώς βγαίνουν στη σύνταξη!

Φαίνεται όμως ότι εξακολουθούν να υπάρχουν λάθη που οφείλονται σε παραλείψεις και που οδήγησαν διευθυντές σχολικών μονάδων να κάνουν παρέμβαση σε σχέση με τα κενά και πλεονάσματα που καταγράφονται στα σχολεία τους. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, πρόβλημα συνιστά και η τοποθέτηση των καθηγητών των ΕΠΑΣ σε δύο συγκεκριμένες σχολικές μονάδες -αντί σε περισσότερες- με αποτέλεσμα ο αριθμός των υπεράριθμων να… εκτοξευτεί. «Δυστυχώς υπάρχει έλλειμμα νομοθεσίας και η ερμηνεία γίνεται κάθε φορά από τα κατά τόπους ΠΥΣΔΕ», σημείωσε ο κ. Σαβελίδης.

Αυτό το έλλειμμα νομοθεσίας δεν αποκλείεται να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη μερίδα καθηγητών (ιδίως από τον κλάδο ΠΕ17) σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν οι ενστάσεις τους από το ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας που συνεδριάζει πάλι στις 11 Αυγούστου, οπότε και λήγει η προθεσμία κατάθεσης ενστάσεων.

Πάντως, το ενδεχόμενο δικαστικής προσφυγής δεν αφορά μόνο στους υπεράριθμους. Πρόθεση να κινηθούν με ασφαλιστικά μέτρα κατά του Υπουργείου έχουν εκφράσει και καθηγητές που διεκδικούσαν να μετατεθούν στη Μαγνησία. Όπως καταγγέλλουν οι μεταθέσεις έγιναν με βάση τις δεύτερες αναθέσεις μαθημάτων με αποτέλεσμα να ικανοποιηθεί μικρός αριθμός αιτήσεων, που άφησαν εκατοντάδες καθηγητές στην… ξενιτιά.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου