ΤΟΠΙΚΑ

Σε πλήρη ετοιμότητα για το χιονιά

σε-πλήρη-ετοιμότητα-για-το-χιονιά-172194

Σταθμοί με εκχιονιστικά και αλάτι σε διάφορα σημεία της Μαγνησίας

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες εκχιονισμού των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Β. Σποράδων για την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων από αύριο το βράδυ, κυρίως όμως την Πέμπτη, όταν και αναμένεται χιονόπτωση και στα πεδινά.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Ο στόλος των εκχιονιστικών μηχανημάτων των ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων βρίκσεται σε ετοιμότητα, κατανεμημένος σύμφωνα με τον σχεδιασμό του οργάνου πολιτικής προστασίας σε καίριες θέσεις ώστε να επεμβαίνουν άμεσα για τον εκχιονισμό του οδικού δικτύου.

«Είμαστε προετοιμασμένοι για την κακοκαιρία η οποία, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα κορυφωθεί την προσεχή Πέμπτη με χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά. Μηχανήματα και χειριστές είναι σε ετοιμότητα, έχει γίνει προμήθεια άλατος και διανομή ποσοτήτων σε διάφορους σταθμούς. Ανάλογα με την ένταση των φαινομένων, θα εφαρμοστεί ο σχεδιασμός και η χρήση μηχανημάτων. Οι υπηρεσίες μας, τονίζει η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, είναι πανέτοιμες να διαχειριστούν τον επερχόμενο χιονιά και σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες και τους Δήμους να πετύχουν τον στόχο τους.»

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, ο υδράργυρος θα κάνει αισθητή βουτιά δέκα πέντε περίπου βαθμών καθώς σήμερα το μεσημέρι η μέγιστη εκτιμάται σε 16 βαθμούς Κελσίου και την Πέμπτη προβλέπεται στο Βόλο σε 4-5 βαθμούς Κελσίου και στα ορεινά στο μηδέν ή και υπό το μηδενός.

Ειδικότερα «σημαντική μεταβολή του καιρού σε όλη τη χώρα περιμένουμε από αύριο Τετάρτη, αρχικά με ασθενείς βροχοπτώσεις στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, πάνω από τα 500μ. Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι ραγδαία και οι χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται σε όλο και χαμηλότερα υψόμετρα το βράδυ της Τετάρτης, ενώ την Πέμπτη 31/12 χιονοπτώσεις τοπικά ισχυρές θα σημειώνονται και στα πεδινά / παραθαλάσσια τμήματα.

Πιο συγκεκριμένα, σε όλο το νομό Μαγνησίας οι χιονοπτώσεις αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα και ιδιαίτερα πάνω από τα 100μ υψόμετρο στην ηπειρωτική Μαγνησία. Στις Β. Σποράδες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα παραθαλάσσια την Πέμπτη, όμως κυρίως ο όγκος χιονιού θα εντοπίζεται πάνω από τα 200μ.

Στο Βόρειο και Νότιο Πήλιο επίσης οι χιονοπτώσεις θα είναι έντονες από τα 100μ και πάνω, αλλά χιονόστρωση θα σημειωθεί και χαμηλότερα. Σε Βελεστίνο, Αλμυρό, Ευξεινούπολη, Σούρπη και τριγύρω περιοχές, η χιονόστρωση δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τους 20 πόντους (από ύψος Βελεστίνου και δυτικότερα η χιονόστρωση αρκετά περιορισμένη). Στο Βόλο παραμονή Πρωτοχρονιάς περιμένουμε χιονόστρωση, όμως το ύψος του χιονιού δεν μπορεί να καθοριστεί από σήμερα, η θερμοκρασία πάντως θα κυμαίνεται γύρω από το 0°C με κατά διαστήματα χιονόπτωση.

Οι θερμοκρασίες την Τετάρτη θα κυμανθούν από +2 έως 12°C στα πεδινά, ενώ την Πέμπτη από -3 έως +2°C. Στα ορεινά η θερμοκρασία θα κατρακυλήσει στους -12°C. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί, οπότε αναμένεται και απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι του Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου