ΤΟΠΙΚΑ

Στις πρωτοχρονιάτικες ουρές οι Βολιώτες

στις-πρωτοχρονιάτικες-ουρές-οι-βολιώ-171915

Για πληρωμή φόρων και τελών κυκλοφορίας – Πολύωρη αναμονή για τις υποχρεώσεις στην εκπνοή του έτους

Στις ουρές μπροστά από τα γκισέ των τραπεζι- κών υποκαταστημάτων και των ΕΛ.ΤΑ. βρί- σκουν τους Βολιώτες οι τελευταίες ημέρες του χρόνου. Μια σειρά φορολογικών υποχρεώσεων που θα πρέπει να τακτοποιηθούν έως την Πέμπτη το με- σημέρι, αλλά και η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2016 βρήκαν ήδη από χθες εκατοντάδες πολί- τες να περιμένουν τη σειρά τους στα γκισέ.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο μέσος όρος αναμονής σε τράπεζες και ΕΛ.ΤΑ. στο Βόλο, άγγιξε χθες τη μία ώρα περί- που. Συναλλασσόμενοι με τα ειδοποιητήρια στα χέρια περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους μπροστά από τα γκισέ προκειμένου στην εκπνοή του χρόνου να πληρώσουν τις υποχρε- ώσεις τους.

Δύο ημέρες και σήμερα απομένουν για την αποπληρωμή των τελευταίων φορολογικών υποχρεώσεων του 2015.

Τέλη κυκλοφορίας για το 2016, μηνιαία δό- ση της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, τρί- τη δόση του ΕΝΦΙΑ, 12μηνη ρύθμιση για τα ει- σοδήματα του 2015, καταβολή του ΦΠΑ για τις μεγάλες επιχειρήσεις, τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος του 2014 για τις εταιρεί- ες, προκαταβολή φόρου για εταιρείες αλλά και προκαταβολή φόρου για τους αγρότες, έφεραν μικρούς, μεσαίους και… μεγάλους φορολογούμενους στην ίδια ουρά. Σημειώνε- ται ότι σε περίπτωση μη καταβολής των φό- ρων επιβάλλονται πρόστιμα.

Μεγάλες ουρές είχαν ήδη αρχίσει να παρα- τηρούνται από την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε και οι φορολογικές υποχρεώσεις «συ- ναντήθηκαν» με την καταβολή των συντάξεων.

Το φαινόμενο ωστόσο εντείνεται αυτή την εβδομάδα και από σήμερα εκτιμάται ότι ακό- μη περισσότεροι θα σπεύσουν στα γκισέ.

Το… έθιμο που θέλει κάθε χρόνο τους φο- ρολογούμενους να φροντίζουν την τελευταία στιγμή για την εκπλήρωση των οικονομικών τους υποχρεώσεων τηρείται και φέτος πιστά.

Για την εξυπηρέτηση των πολιτών, η πληρω- μή φορολογικών υποχρεώσεων από κεντρικά τραπεζικά υποκαταστήματα μπορεί να γίνει και μέσω ΑΤΜ’s, όπως για παράδειγμα η πλη- ρωμή του ΕΝΦΙΑ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου