ΤΟΠΙΚΑ

Πάνω από 4.000 κρούσματα στα σχολεία της Μαγνησίας

πάνω-από-4-000-κρούσματα-στα-σχολεία-της-μα-171673

Περισσότερα από 4.000 κρούσματα κορονοϊού έχουν καταγραφεί στα σχολεία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μαγνησία, τόσο σε μαθητές όσο και σε εκπαιδευτικούς από την έναρξη του σχολικού έτους. Χαρακτηριστικό είναι ότι σχεδόν τα μισά, καταγράφτηκαν από τις 10 Ιανουαρίου και μετά, οπότε και η υπερμεταδοτική μετάλλαξη Ομικρον του κορονοϊού, «γονάτισε» τις σχολικές οικογένειες. Πάντως τις τελευταίες ημέρες, στα στοιχεία των δύο διευθύνσεων αποτυπώνεται τάση επιστροφής σε επίπεδα προ των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με συγκεντρωτικά στοιχεία των δύο διευθύνσεων εκπαίδευσης, από την έναρξη του σχολικού έτους έως και χθες είχαν καταγραφτεί 4.329 κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Από το σύνολο των μολύνσεων, οι 1.856 αφορούν στο διάστημα από τις 10 Ιανουαρίου, οπότε και τα σχολεία επαναλειτούργησαν, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σε μία περίοδο, που κυριάρχησε η υπερμεταδοτική μετάλλαξη Ομικρον του κορονοϊού.

Χθες, σε επίπεδο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, καταγράφτηκαν 33 νέες μολύνσεις σε μαθητές 22 γυμνασίων και λυκείων και 4 μολύνσεις σε εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία της διεύθυνσης, από τον περασμένο Σεπτέμβριο οπότε και ξεκίνησε η σχολική χρονιά έως και τον Δεκέμβριο, καταγράφτηκαν συνολικά 1.251 κρούσματα σε μαθητές και 105 σε εκπαιδευτικούς. Από τις 10 Ιανουαρίου και μετά, ο αριθμός των κρουσμάτων έσπασε τα… ρεκόρ. Συνολικά έως και χθες καταγράφτηκαν 953 κρούσματα σε μαθητές και 129 σε εκπαιδευτικούς. Ο αριθμός των μολύνσεων σε λιγότερο από ένα μήνα μετά τις γιορτές ξεπερνά το 50% των κρουσμάτων σε διάστημα τρεισήμισι μηνών. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες, ο αριθμός των μολύνσεων, δείχνει τάσεις σταθεροποίησης σε επίπεδα προ των εορτών, με τους εκπαιδευτικούς να εκτιμούν ότι η μετάλλαξη Ομικρον έκανε τον κύκλο της κι ότι τις επόμενες ημέρες, τα ποσοστά θετικότητας στα σχολεία θα είναι ακόμη μικρότερα.

Σε επίπεδο Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, χθες, καταγράφτηκαν 46 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων οι 44 σε μαθητές και οι δύο σε εκπαιδευτικούς.

Με βάση τα στοιχεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, επιπλέον 1.891 μολύνσεις καταγράφτηκαν σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία. Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έως και το τέλος Δεκεμβρίου και μόνο σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, έχουν καταγραφτεί 1.177 κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 113 αφορούσαν σε εκπαιδευτικούς. Μέσα στον Νοέμβριο καταγράφτηκαν 528 κρούσματα, 320 κρούσματα τον Δεκέμβριο, 261 τον περασμένο Οκτώβριο και με την έναρξη της σχολικής χρονιάς τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχαν σημειωθεί 68 μολύνσεις.

Τον Ιανουάριο, οπότε και κυριάρχησε η υπερμεταδοτική μετάλλαξη όμικρον του κορονοϊού, τα κρούσματα υπερδιπλασιάστηκαν. Από τις 10 Ιανουαρίου οπότε και επαναλειτούργησαν τα σχολεία, οι μολύνσεις κυμάνθηκαν σε τριψήφια νούμερα κάθε εβδομάδα. Από το σύνολο των 773 μολύνσεων οι 687 αφορούσαν σε μαθητές και οι 86 σε εκπαιδευτικούς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου