ΤΟΠΙΚΑ

Εργαζόμενοι στην Καθαριότητα με χρέη… φύλακα

εργαζόμενοι-στην-καθαριότητα-με-χρέη-171590

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τον Αντιδήμαρχο Μπάμπη Τσαμπάζη για απόπειρα καταστρατήγησης της σύμβασης εργασίας

Για απόπειρα καταστρατήγησης της συλλογικής σύμβασης εργασίας καταγγέλλει τον Αντιδήμαρχο Κοιμητηρίων Χαράλαμπο Τσαμπάζη η παράταξη της ΔΑΣ ΟΤΑ στο Δήμο Βόλου.

Σύμφωνα με την καταγγελία στελεχών του ΠΑΜΕ, ο κ. Τσαμπάζης ζήτησε από τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα του Κοιμητηρίου να κάνουν και χρέη φύλακα. Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν και ζήτησαν την παρέμβαση του σωματείου τους.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε το κλαδικό συνδικάτο ΟΤΑ Μαγνησίας, η ΔΑΣ ΟΤΑ και μέλη της ΑΔΕΔΥ οι οποίοι έκαναν παρέμβαση στον Αντιδήμαρχο για το θέμα αυτό.

«Ο Αντιδήμαρχος όχι μόνο δεν δέχτηκε να μιλήσει με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, αλλά χτυπώντας την πόρτα κατάμουτρα είπε ότι μιλάει μόνο με το προεδρείο του συλλόγου. Η ενέργειά του αυτή αφενός εμποδίζει τη συνδικαλιστική δράση και αφετέρου δείχνει την απόλυτη συνεργασία της πλειοψηφίας του εργοδοτικού συλλόγου μέχρι σήμερα με τη Δημοτική Αρχή για να υλοποιήσει την κυβερνητική πολιτική, άλλωστε τον ίδιο ρόλο παίξανε και στις αξιολογήσεις των εργαζομένων που σε απόλυτη συνεργασία με την ΠΟΕ-ΟΤΑ πήραν απόφαση να μην παραδοθούν τα χαρτιά και από την άλλη έμεναν αδιάφοροι στους εκβιασμούς των στελεχών του Δημάρχου για ποινικές κυρώσεις. Έπειτα από την παρέμβαση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ σταμάτησε η διαδικασία καταστρατήγησης της ΣΣΕ στο Κοιμητήριο. Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να μην υποκύψουν στην εργοδοτική και κυβερνητική πολιτική, του εργοδοτικού συνδικαλισμού, της Δημοτικής Αρχής, της τωρινής και οποιασδήποτε άλλης», αναφέρει στην καταγγελία της η παράταξη της ΔΑΣ ΟΤΑ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου