ΤΟΠΙΚΑ

Απεβίωσε η αρχόντισσα των Αφετών, Μαρία Παρισάκη

απεβίωσε-η-αρχόντισσα-των-αφετών-μαρί-171013

Ιδιαίτερη θλίψη προκάλεσε στην τοπική κοινωνία το άγγελμα του θανάτου της Μαρίας Παρισάκη, μητέρας της προέδρου του Συλλόγου «Αφέντρες των Αφετών», Λίτσας Παρισάκη.

Η Μαρία Παρισάκη, η οποία έφυγε από τη ζωή, χθες το πρωΐ, πλήρης ημερών, ήταν γνωστή ως η αρχόντισσα των Αφετών και διακρίνονταν για την καλοσύνη και την κοινωνική της προσφορά, ήταν άνθρωπος της Εκκλησίας με βαθύτατο θρησκευτικό φρόνημα. Άριστη σύζυγος, μητέρα και γιαγιά, μετά τον θάνατο του συζύγου της Σωτήρη, πριν από πέντε, περίπου, δεκαετίες, το 1967, στάθηκε βράχος δίπλα στα παιδιά της, Ευαγγελία (Λίτσα) και Παρίση (Σάκη), στήριγμα σε κάθε στιγμή της ζωής τους.

Επίτιμη πρόεδρος του Συλλόγου «Αφέντρες των Αφετών», η Μαρία Παρισάκη, δημιούργησε τα περίτεχνα χειροτεχνήματα, που αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για τον Σύλλογο, ενώ παράλληλα δεν σταμάτησε την κοινωνική της προσφορά, μέχρι το τέλος της ζωής της.

Το τελευταίο αντίο της απηύθυναν οικείοι, συγγενείς και φίλοι σήμερα, Δευτέρα 8 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Αφετών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου