ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση στη ΠΕ Μαγνησίας πολιτών και ένταση με την αστυνομία

παρέμβαση-στη-πε-μαγνησίας-πολιτών-κα-170801

Παρέμβαση στην Περιφέρεια πραγματοποιήσαν σήμερα μέλη της Πρωτοβουλίας No Burn από κοινού με την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου και με τη συμμετοχή πολιτών.

Σκοπός της παρέμβασης, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους, ήταν να παραδώσουν στην Αντιπεριφερειάρχη, Δωροθέα Κολυνδρίνη, αίτημα για μέτρηση διοξινών στο έδαφος, για άμεσο τερματισμό της καύσης των σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και για αποτροπή της υλοποίησης της νέας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων που θα πακετάρει τα σκουπίδια μας για καύση.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας υπήρξε μικρή ένταση με την αστυνομία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας No Burn για την παρέμβαση στην Περιφέρεια Μαγνησίας και Σποράδων:

«Η προγραμματισμένη παρέμβαση φαίνεται να είχε διαρρεύσει από προχθές στον τύπο και η Περιφέρεια έκρινε σκόπιμο να «προστατευτεί»! Η κα Κολυνδρίνη φυσικά απουσίαζε, αλλά μας περίμεναν άντρες της ΟΠΚΕ μέσα στο κτήριο της Νομαρχίας, εμποδίζοντας την πρόσβασή μας σε αυτό για ανάρτηση του πανό με τα χρόνια αιτήματα της πόλης, ενώ κάποια στιγμή άρχισαν να σπρώχνουν τον συγκεντρωμένο κόσμο.

Τη στιγμή δηλαδή που οι τοπικές αρχές της Ελβετίας, μετά την εύρεση της εκτεταμένης ρύπανσης στο έδαφος της Λωζάνης, προβαίνουν αυτοβούλως σε μετρήσεις διοξινών γύρω από τα εργοστάσια αποτέφρωσης, τη στιγμή που νέες μελέτες σε Ισπανία, Λιθουανία και Τσεχία αποδεικνύουν την αναπόφευκτη ύπαρξη διοξινών εκεί που συντελείται καύση σκουπιδιών -και έρχονται να προστεθούν σε δεκάδες άλλες με τα ίδια αποτελέσματα-, η Περιφέρεια Θεσσαλίας όχι μόνο δεν πράττει τα στοιχειώδη για την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος, αλλά και όταν τα διεκδικούν οι πολίτες, κρύβεται πίσω από την πλάτη της αστυνομίας και τους απαγορεύει την ειρηνική πρόσβαση σε δημόσιο κτήριο.

Η πάγια προάσπιση των συμφερόντων της Lafarge/Holcim εις βάρος μας από την Περιφέρεια, τον Δήμο Βόλου και τις κυβερνήσεις δεν είναι κάτι νέο για την κοινωνία της πόλης. Για άλλη μια φορά γίνεται ξεκάθαρο ότι οι μόνοι που θέλουμε να σταματήσουμε το έγκλημα της καύσης σκουπιδιών είμαστε εμείς οι ίδιοι οι πολίτες και ο μόνος τρόπος να το κάνουμε είναι εάν κάνει ο καθένας από μας αυτόν τον αγώνα προσωπική του υπόθεση και τον συνεχίσουμε με υπομονή, επιμονή και οργάνωση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου