ΤΟΠΙΚΑ

Διαβούλευση για την αντιδρόμηση της 54ου Συντ. ΕΛΑΣ

διαβούλευση-για-την-αντιδρόμηση-της-54ο-170412

Ο Δήμος Βόλου θα ζητήσει τη γνώμη Πυροσβεστικής, Τροχαίας και Εκκλησίας

Σε διαβούλευση μπαίνει πρόταση της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου που αφορά στην αντιδρόμηση της οδού 54ου Συντάγματος ΕΛΑΣ. Η απόφαση λήφθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται οι απόψεις των αρμοδίων φορέων, όπως η Τροχαία, η Πυροσβεστική και η Εκκλησία.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Θανάση Σταυρίδη, η επιτροπή προτείνει την αλλαγή κατεύθυνσης της συγκεκριμένης οδού στο τμήμα της από Γαλλίας έως Δημητριάδος. Σήμερα η κατεύθυνση της οδού είναι από Γαλλίας προς Δημητριάδος και η πρόταση είναι να ισχύσει αντίθετη πορεία.

Η πρόταση συντάχθηκε μετά από διαμαρτυρίες πολιτών έγγραφες αλλά και προφορικές, σύμφωνα με τις οποίες όσοι κινούνται από το κέντρο της πόλης προς τη συνοικία της Μεταμόρφωσης έχουν περιορισμένη πρόσβαση προς την περιοχή. Κι αυτό γιατί μεσολαβούν δέκα οικοδομικά τετράγωνα μετά Κοραή και Ξενοφώντος κανένα εκ των οποίων δεν λειτουργεί ως άνοδος, κυρίως λόγω τμηματικών πεζοδρομήσεων.

Η υπηρεσία εκτιμά ότι η αλλαγή κατεύθυνσης θα δώσει πρόσβαση προς τη συνοικία τόσο για όσους κινούνται από το κέντρο προς τη συνοικία της Μεταμορφώσεως όπου υπάρχουν παιδικοί σταθμοί, εκκλησία κ.τ.λ. όσο και για όσους κινούνται είτε από τη Ν. Ιωνία είτε από την οδό Λαμπράκη, μέσω του κυκλικού κόμβου.

Νέα οδός στην Κριθαριά

Η Ε.Β.Κ. θα εξετάσει τη δυνατότητα διάνοιξης νέας οδού στην Κριθαριά, μετά από αυτοψία στην περιοχή.

Ο τοπικός σύλλογος έχει προτείνει διάνοιξη δρόμου από το τέλος της οδού Ανθέων έως τον κόμβο στην περιοχή Σωρός ως εναλλακτική διαδρομή πρόσβασης αλλά και εξόδου από τον οικισμό ο οποίος εξυπηρετείται από έναν και μόνο δρόμο που μάλιστα έχει πλάτος μόλις τριών μέτρων.

Το αίτημα των κατοίκων της περιοχής είναι διαχρονικό κι αυτό γιατί στον υφιστάμενο δρόμο δεν μπορούν να διέλθουν με ασφάλεια οχήματα έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που διασταυρωθούν με διερχόμενο από την αντίθετη κατεύθυνση αυτοκίνητο.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου