ΤΟΠΙΚΑ

Ενορίτες δεν βγήκαν για τα κάλαντα

ενορίτες-δεν-βγήκαν-για-τα-κάλαντα-170402

Σιωπηρή… διαμαρτυρία από τους ενορίτες του Αγίου Γεωργίου Αγριάς, για τον πολυέλαιο που «ξηλώθηκε» από την οροφή του ιερού ναού και θα αντικατασταθεί από… σποτάκια. Τηνπαραμονή των Θεοφανείων, για πρώτη φορά στα χρονικά του ιερού ναού, ενορίτες δεν βγήκαν να ψάλλουν τα κάλαντα, όπως κάνουν κάθε χρόνο…

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με τον πρώην αντιδήμαρχο Αγριάς, Μπάμπη Ζάχο, κάθε χρόνο, παραμονή των Φώτων, ομάδα ενοριτών του Αγίου Γεωργίου όπως και άλλων ιερών ναών της περιοχής, βγαίνουν για τα κάλαντα. Τα έσοδα που συγκεντρώνουν, τα παραδίδουν ανήμερα των Φώτων στους υπεύθυνους ιερείς των ναών, προκειμένου να βοηθήσουν οικονομικά για να γίνονται έργα στις εκκλησίες τους.

Φέτος, έγινε το εξής πρωτοφανές, όπως αναφέρει ο κ. Ζάχος: ενορίτες του Αγίου Γεωργίου Αγριάς, δεν βγήκαν για τα κάλαντα, σε αντίθεση με πιστούς άλλων ενοριών. «Ηταν μια σιωπηρή διαμαρτυρία. Πολύς κόσμος από το εκκλησίασμα έχει απομακρυνθεί», σχολίασε ο κ. Ζάχος.

Το εκκλησίασμα του Αγίου Γεωργίου, ζητά την επιστροφή του πολυελαίου-δωρεά οικογένειας της Αγριάς, στην οροφή του ιερού ναού, απ’ όπου απομακρύνθηκε για να αντικατασταθεί από σποτάκια.

Όπως κατέγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, στα τέλη Νοεμβρίου, το εκκλησίασμα του Αγίου Γεωργίου Αγριάς, με την ολοκλήρωση της κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας, είχε ενημερωθεί ότι τις επόμενες ημέρες θα τοποθετούνταν σκαλωσιές προκειμένου να γίνει αγιογράφηση του Παντοκράτορα, στην οροφή του ιερού ναού.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα όμως, πιστοί της ενορίας, διαπίστωσαν ότι έλειπε ο πολυέλαιος και ενημερώθηκαν ότι θα αντικατασταθεί από σποτάκια μόλις ολοκληρωθεί η αγιογράφηση της οροφής με τον Παντοκράτορα.

Στην Αγριά επικρατεί μεγάλη αναστάτωση. Όπως διαμαρτύρονται πιστοί, ο ιερός ναός εξοπλίστηκε στη δεκαετία του 1960 με δωρεές των πιστών της περιοχής και ευκατάστατων οικογενειών της Αγριάς. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι πρόκειται να προχωρήσουν σε συγκέντρωση υπογραφών με αίτημα την επιστροφή του πολυελαίου, την «τύχη» του οποίου δεν γνωρίζουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου