ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση για τη σχολική βία στο 28ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

εκδήλωση-για-τη-σχολική-βία-στο-28ο-δημο-170312

Την ανάγκη καλής συνεργασίας σχολείου και οικογένειας τόνισαν οι ομιλήτριες

Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την επιθετικότητα και τον σχολικό εκφοβισμό πραγματοποιήθηκε στο 28ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου με αφορμή την πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας.

Η εκδήλωση απευθυνόταν σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και ανήκει στις σχολικές δράσεις πρωτογενούς πρόληψης φαινομένων βίας και σχολικού εκφοβισμού.

Για το φαινόμενο της σχολικής βίας μίλησαν η Ελένη Λαδοπούλου προϊσταμένη του ΚΕΣΥ Μαγνησίας, η Μαριαλένα Φιλοθόδωρου δικηγόρος και η δημοσιογράφος του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ Βάσω Κυριαζή.

Οι ομιλήτριες παρουσία του διευθυντή του σχολείου Γιώργου Παγωνόπουλου και των άλλων εκπαιδευτικών ανέλυσαν πολύπλευρα και με αμεσότητα το φαινόμενο αλλά και τους τρόπους πρόληψης και υποστήριξης δίνοντας έμφαση στην απαραίτητη καλή συνεργασία σχολείου και οικογένειας.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τους μαθητές τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για τις δράσεις που θα ήταν χρήσιμο να υιοθετηθούν ώστε να καταστεί αποτελεσματική η πρόληψη και η αντιμετώπιση της εκδήλωσης βίας μεταξύ των μαθητών στο σχολείο, ή και σε άλλους χώρους της καθημερινότητας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου