ΤΟΠΙΚΑ

Χλιαρή η κίνηση στην αγορά τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας

χλιαρή-η-κίνηση-στην-αγορά-τις-πρώτες-η-170279

Σε αλλαγή της εικόνας προσδοκούν οι έμποροι

Μέτρια ξεκίνησε η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της πόλης για την εβδομάδα της Πρωτοχρονιάς, που διανύουμε, με τους εμπόρους να ελπίζουν ότι από σήμερα η εικόνα θα αλλάξει, καθώς πλέον απέμειναν μερικά 24ωρα για την έλευση του νέου χρόνου. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Κωνσταντίνος Τσέλιος, είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ότι η αυξημένη κίνηση που παρουσιάστηκε την τελευταία Κυριακή του χρόνου δεν συνεχίστηκε.

«Η εβδομάδα των Χριστουγέννων κύλησε καλά για τα εμπορικά καταστήματα. Αν και στην αρχή οι καταναλωτές περιορίζονταν σε έρευνα αγοράς, ωστόσο στην πορεία ξεδιπλώθηκαν και έκαναν τις καθιερωμένες αγορές τους έστω και στοχευμένα.Την Κυριακή η εικόνα άλλαξε ριζικά με την εμπορική αγορά να πλημμυρίζει από κόσμο. Δυστυχώς, όμως, τη Δευτέρα και την Τρίτη η εικόνα άλλαξε άρδην και η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα μετριάστηκε» συμπλήρωσε.Το 2015, που φεύγει, ήταν μία κακή χρονιά για τον εμπορικό κόσμο. Ο κ. Τσέλιος λέει ότι «ο Δεκέμβριος που δούλεψε καλύτερα δεν μπορεί να αντιστρέψει το αποτέλεσμα, δεν είναι δυνατόν καν να βγάλει τις αυξημένες υποχρεώσεις των επαγγελματιών στο κλείσιμο του χρόνου». Ο εμπορικός κόσμος θεωρεί ότι το τρέχον έτος θα έχει αρνητικό πρόσημο, ενώ το πρόβλημα θα φανεί ευθύς αμέσως μετά την έναρξη του καινούργιου χρόνου. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, υπενθύμισε τις εκλογομαχίες, το δημοψήφισμα, τα capital controls, στα οποία αν και οι επιχειρήσεις δεν συμμετείχαν, ωστόσο ήταν αυτές που υπέστησαν τον αντίκτυπο.

«Το 2016 θα φανεί το πραγματικό πρόβλημα. Περιμένουμε πολλά λουκέτα, σύμφωνα με τη μέχρι τώρα στοιχεία που έχουμε. Ομως, ελπίζουμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή τα αρμόδια υπουργεία θα ενδιαφερθούν για τα προβλήματα του ιδιωτικού τομέα και θα πάρουν μέτρα για να ελαφρύνουν τη θέση των επαγγελματιών» συμπλήρωσε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου