ΤΟΠΙΚΑ

Τους κατηγόρησε για πλαστογράφους, τους άφησε και φέσι…

τους-κατηγόρησε-για-πλαστογράφους-το-169421

Μήνυσε ψευδώς ζευγάρι εμπόρων ότι πλαστογράφησαν συναλλαγματικές και ότι εξαπάτησαν το δικαστήριο, και έβαλε για μάρτυρες τη σύζυγό του και τον αδερφό του. Ποινή φυλάκισης πέντε ετών επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 35χρονο Βολιώτη αγρότη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ψευδή καταμήνυση και για συκοφαντική δυσφήμιση, με έφεση με 5ετή αναστολή, υπό τον όρο ότι ο καταδικασθείς δεν θα προσεγγίζει τους μηνυτές του.

Το δικαστήριο καταδίκασε και τη σύζυγό του και τον αδερφό του σε δύο χρόνια φυλάκιση έκαστο, με τριετή αναστολή, για ψευδορκία μάρτυρα.

Από την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι το ζευγάρι των εμπόρων όχι μόνο δεν είχε πλαστογραφήσει δύο συναλλαγματικές των 5.000 ευρώ η κάθε μία, αλλά δεν είχε πληρωθεί και τα λεφτά του από αγροτικά είδη που είχε πουλήσει στους κατηγορουμένους.

Παρόλα αυτά, το 2016, το ζευγάρι είχε συρθεί στα δικαστήρια και βέβαια είχε αθωωθεί για τις κατηγορίες με τις οποίες βαρυνόταν. Προσέφυγε λοιπόν μετά κατά του αγρότη και της οικογένειάς του, που το 2014 είχαν στραφεί εναντίον του εντελώς άδικα.

Μετά τη δίκη χθες, οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου