ΤΟΠΙΚΑ

«Μόνο στη Μαγνησία δεν έχει εκπροσώπηση η μειοψηφία»

μόνο-στη-μαγνησία-δεν-έχει-εκπροσώπη-169341

Τονίζει ο Τρύφων Πλαστάρας, σημειώνοντας ότι η θέση του β’ αντιπροέδρου καλύπτεται εκ του νόμου από τη μειοψηφία

«Σε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας η θέση του β’ αντιπροέδρου στη Διοικητική Επιτροπή καλύπτεται από τη μειοψηφία. Μόνο το Επιμελητήριο Μαγνησίας πρωτοτυπεί».

Αυτό επισήμανε χθες ο επικεφαλής της παράταξης «Μαγνησία 2025» Τρύφων Πλαστάρας, κληθείς να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στην προχθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, που εξελίχθηκε επεισοδιακά, με αποτέλεσμα να κληθεί η Αστυνομία για να κατευνάσει τα πνεύματα.

Ο κ. Πλαστάρας είπε ότι το Επιμελητήριο Μαγνησίας παρέβλεψε τη βούληση της μειοψηφίας για μία θέση που της ανήκει εκ του νόμου.

«Εμείς θέλαμε, από τη στιγμή που υπήρχε διάσταση απόψεων, να αναβληθεί η συνεδρίαση για να γίνει ερμηνεία του νόμου, αλλά η εφορευτική επιτροπή δεν άκουσε την άποψη του διευθυντή του Επιμελητηρίου Κωνσταντίνου Βούκουτου για τη θέση του β’ αντιπροέδρου, που έλεγε ότι υπάρχει η δυνατότητα της μη εκλογής ή του ορισμού. Επέμεινε δυναμικά να συνεχιστεί η διαδικασία με την προτροπή της διοίκησης του Επιμελητηρίου που συμφώνησε με τον νομικό σύμβουλο του Επιμελητηρίου, που είχε αντίθετη άποψη», τόνισε.

Ο κ. Πλαστάρας τόνισε ότι «η Διοικητική Επιτροπή δεν έχει κανέναν εκπρόσωπο της μειοψηφίας, καθώς η ψηφοφορία διεξήχθη κανονικά, ενώ ήταν εν γνώσει του Επιμελητηρίου Μαγνησίας ότι είχε γίνει διαγραφή του Αρη Σαββάκη από τη παράταξή μας».

«Πριν τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας η παράταξή μας συνεδρίασε και διέγραψε τον κ. Σαββάκη, όπως και τον κ. Νεκτάριο Νικολό. Η απόφασή μας ετέθη υπόψη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και πήραμε και πρωτόκολλο. Εμείς πιστεύουμε ότι μία υπεύθυνη πλειοψηφούσα παράταξη θα πρέπει να λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τα «θέλω» της μειοψηφίας και να μην επεμβαίνει αλλοιώνοντας τη βούλησή της.

Σε κάθε περίπτωση, ο συνδυασμός μας συνεδριάζει πάντα πριν το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου, γιατί έρχεται προς συζήτηση σωρεία θεμάτων, αρκετές φορές δύο και τριών μηνών, θέματα τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε από τη στιγμή που δεν υπάρχει εκπρόσωπός μας στη διοικητική επιτροπή», τόνισε.

Για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ο κ. Πλαστάρας σημείωσε ότι ο ίδιος και ο κ. Μίχας που ήταν αμφότεροι υποψήφιοι για τη θέση του β’ αντιπροέδρου έλαβαν δώδεκα ψήφους ενώ στη συνεδρίαση η παράταξή τους δεν είχε τόσα άτομα.

«Προσπαθούν με πλήρη άγνοια της νομοθεσίας να περάσουν ένα πνεύμα ότι δεν υπάρχουν παρατάξεις στο Επιμελητήριο. Αυτό μάλιστα το διατύπωσαν και δημοσίως σε αρκετές τοποθετήσεις τους ο πρόεδρος και άλλα μέλη του ΔΣ στα Διοικητικά Συμβούλια του Επιμελητηρίου. Σήμερα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να τους διαψεύσει», είπε ακόμη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου