ΤΟΠΙΚΑ

1.500 μαθητές γευματίζουν στο σχολείο

1-500-μαθητές-γευματίζουν-στο-σχολείο-169250

Το μεσημεριανό τους γεύμα εντός του σχολείου απολαμβάνουν από χθες περισσότεροι από 1.500 μαθητές δημοτικών σχολείων του Βόλου και της Ν. Ιωνίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» του Υπουργείου Παιδείας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε δύο ημέρες πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων σε ορισμένα σχολεία, από χθες όμως με την επιστροφή των μαθητών μετά τις γιορτινές διακοπές, στο σύνολο των 18 δημοτικών σχολείων που επιλέχθηκαν, στρώθηκε… μεσημεριανό τραπέζι.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργο Πολύζο, το γεύμα παρατίθεται σε όσα παιδιά προσκόμισαν βεβαιώσεις των γονέων τους ότι επιθυμούν να σιτίζονται στο σχολείο. Το… τραπέζι στρώνεται από χθες και θα γίνεται καθημερινά το μισάωρο, από τη 1:15μ.μ. έως 1:45μ.μ. Σε κάθε σχολείο έχει συγκροτηθεί επιτροπή παραλαβής των γευμάτων που έρχονται μέσω αναδόχου πακεταρισμένα. Η κάθε επιτροπή απαρτίζεται από τον διευθυντή του εκάστοτε σχολείου και δύο εκπαιδευτικούς, που ελέγχουν αν ο αριθμός των γευμάτων είναι σωστός, αλλά και την ποιότητά τους κι αν είναι φρέσκα.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται για πρώτη σχολική χρονιά στον νομό και αφορά σε 10 δημοτικά σχολεία της Ν. Ιωνίας και σε 8 δημοτικά σχολεία του Βόλου.

Η επιλογή των σχολείων, έγινε σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Πολύζου, με βάση τις περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος όπου εντοπίζονται οι μεγαλύτεροι θύλακες φτώχειας.

Στο πρόγραμμα «Σχολικά γεύματα» συμμετέχουν τα εξής σχολεία: 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 8ο, 9ο, 10ο και 11ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας και 14ο, 15ο, 17ο, 18ο, 19ο, 24ο, 29ο και 9ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου.

Σημειώνεται ότι ήδη από την αρχή της χρονιάς, το σύνολο των μαθητών που έχουν ανάγκη παίρνει δωρεάν πρωινό, με ευθύνη των εντεταλμένων ιερέων της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, που βρίσκονται σε κάθε σχολική μονάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου