ΤΟΠΙΚΑ

Φωταγωγήθηκε η Τράπεζα της Ελλάδος για την Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου

φωταγωγήθηκε-η-τράπεζα-της-ελλάδος-γι-168921

Μήνυμα ελπίδας με επίκεντρο την πρόληψη, που σώζει ζωές στο 30% με 50% των περιπτώσεων καρκίνου, απηύθυνε χθες το τοπικό παράρτημα Βόλου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, το οποίο φωταγώγησε συμβολικά το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος στην παραλία του Βόλου. Με αφορμή τη χθεσινή παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη δράση και σύνθημα «ΝΑΙ στην πρόληψη ΝΑΙ στη ζωή».

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μέλη και φίλοι του τοπικού παραρτήματος συμμετείχαν στη δράση τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, υπενθυμίζοντας και υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα, την σημασία της πρόληψης ιδιαίτερα στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος Ευαγγελία Αποστολάκη υπογράμμισε ότι «το 30% με 50% των περιστατικών καρκίνου μπορεί να ιαθεί, όταν διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί στα πρώτα στάδια».

Συμβολική η φωταγώγηση του κτιρίου που στεγάζει την Τράπεζα της Ελλάδος, «ένα κτίριο το οποίο είναι τοπόσημο της πόλης, στοιχείο της ταυτότητάς της και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της» όπως υπογράμμισε η πρόεδρος, αναφερόμενη στην προσπάθεια για ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με την πρόληψη.

«Αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, όπου το σύστημα υγείας έχει επιβαρυνθεί, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχει κορεστεί, η πρόληψη είναι ακόμη πιο σημαντική. Η πρόληψη στον καρκίνο είναι και ατομική και κοινωνική και κρατική ευθύνη» υπογράμμισε.

Παράλληλα η πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία της σχετικά με την επόμενη μέρα, σε συνάρτηση με την πανδημία και τον καρκίνο, επισημαίνοντας ότι μετά την λήξη της υγειονομικής κρίσης, θα φανούν τα πραγματικά ποσοστά θνησιμότητας λόγω του καρκίνου. Όπως άφησε να εννοηθεί, το γενικότερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην πανδημία, με αποτέλεσμα αρκετοί να μην δίνουν τη δέουσα σημασία στην πρόληψη, με προφανείς συνέπειες για την υγεία τους.

Προτάσσοντας το μήνυμα για πρόληψη, ζωή και ελπίδα, τα μέλη της Αντικαρκινικής Εταιρείας χτυπούν το καμπανάκι της κοινωνικής αφύπνισης, με την γραμματέα του ΔΣ του τοπικού παραρτήματος Αννα – Μαρία Παπαδημητρίου να υπογραμμίζει από την πλευρά της ότι «βρισκόμαστε εδώ συμβολικά, την Παγκόσμια μέρα κατά του καρκίνου, προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος για την πρόληψη. Ασχολούμαστε με τα θέματα της πρόληψης. Βλέπουμε καθημερινά να χάνεται κόσμος, ο οποίος έχει αμελήσει την πρόληψη και θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία, τον κόσμο, για να ασχολείται περισσότερο με την υγεία και τα προβλήματά του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου