ΤΟΠΙΚΑ

Ποινή μόνο για οπλοκατοχή στον 58χρονο για επεισόδιο στην Αγριά

ποινή-μόνο-για-οπλοκατοχή-στον-58χρονο-γ-168251

Αθώος για τα αδικήματα της απειλής κατά συρροή και της παράνομης οπλοχρησίας κρίθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου 58χρονος επιχειρηματίας που κατηγορούταν ότι σε έλεγχο στο κατάστημά του στην Αγριά τον Αύγουστο του 2017 απείλησε ελεγκτές της Υπηρεσίας Ερευνας και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων από τη Θεσσαλονίκη ότι «θα πάρει τη χατζάρα, τα όπλα» και πυροβόλησε στον αέρα κατά εφοριακών.

Ο επιχειρηματίας κρίθηκε ένοχος μόνο για το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής για τα όπλα που είχαν βρεθεί στο κατάστημα και το σπίτι του. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου του επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με ανατολή τριετίας.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στις 17 Αυγούστου, όταν τρεις εφοριακοί υπάλληλοι ζήτησαν από το προσωπικό και τη σύζυγο του επιχειρηματία που κάθονταν μπροστά από το ταμείο ενημέρωση για τις αποδείξεις και βεβαίωσαν διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ για μη έκδοση τεσσάρων αποδείξεων.

Απολογούμενος για το επεισόδιο ο επιχειρηματίας επισήμανε ότι δεν είχε σκοπό να απειλήσει τους ελεγκτές ούτε χρησιμοποίησε όπλο. Είπε όμως, ότι αγανάκτησε από τους πολλούς και αλλεπάλληλους ελέγχους που είχαν γίνει στο κατάστημά του σε μικρό χρονικό διάστημα έναντι άλλων επιχειρήσεων της περιοχής, οι οποίοι είχαν στοχοποιήσει την επιχείρησή του.

Ο ίδιος είπε ότι πάνω δυσαρέσκειά του πήρε τη χατζάρα που είχε πάνω από το ψυγείο και τη χτύπησε στη διαφημιστική πινακίδα του μαγαζιού του, με αποτέλεσμα να ακουστεί δυνατός θόρυβος, ο οποίος αποδόθηκε ανυποστήρικτα σε πυροβολισμό.

Από την πλευρά τους, οι δύο ελεγκτές, που εξετάστηκαν ως μάρτυρες σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις που τους απηύθυνε το δικαστήριο φέρονται να κατέθεσαν ότι δεν ήταν σίγουροι αν ο επιχειρηματίας είχε όπλο ή αν ο δυνατός θόρυβος που ακούστηκε προέρχονταν από πυροβολισμό.

Εξάλλου, ο πυροβολισμός δεν αποδείχτηκε ούτε από τη βαλλιστική πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε για το επεισόδιο.

Ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε μόνο για το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής, καθώς σε έλεγχο στο σπίτι του είχαν εντοπισθεί και κατασχεθεί χατζάρες, σπαθιά, πιστόλια και φυσίγγια, που ο ίδιος ισχυρίστηκε πως τα είχε στους χώρους του σπιτιού του και του μαγαζιού του για λόγους διακόσμησης.

Επισημαίνεται ότι ήδη έχουν επιστραφεί όλα τα χρήματα που είχαν κατασχεθεί από τον επιχειρηματία με διάταξη του Οικονομικού Εισαγγελέα Αθηνών, καθώς ο κατηγορούμενος δικαιολόγησε πλήρως την προέλευσή τους και απαλλάχτηκε από αδίκημα της φοροδιαφυγής.

Συνήγορος υπεράσπισης του 58χρονου ήταν ο Βασίλης Τζιώρας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου